1. YAZARLAR

  2. Abdülkadir Selvi

  3. Erdoğan-Trump görüşmesinin satır arası
Abdülkadir Selvi

Abdülkadir Selvi

Yenişafak
Yazarın Tüm Yazıları >

Erdoğan-Trump görüşmesinin satır arası

A+A-

MERAKLA beklenen Erdoğan-Trump görüşmesi gerçekleşti.

Türkiye ile ABD ilişkilerinin nokta veya virgüle sığmayacağı görüldü.

Önce iki liderin vücut diline ilişkin gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güveni yansıtan kırmızı bir kravat takmıştı. Kırmızı aynı zamanda Cumhuriyetçilerin rengi. Trump seçim kampanyasında ve Obama ile yaptıkları devir teslim sırasında kırmızı renk kravatı tercih etmişti. Erdoğan, bu tercihi ile bir jest yaptı. Aynı jesti ortak açıklama sırasında Trump’ın seçim zaferine iki kez vurgu yapmak suretiyle gerçekleştirdi. O sırada Trump’ın yüzünde coşkulu bir mutluluk oluştu.

Beyaz Saray kapısında Erdoğan, ilk kez yüz yüze görüştüğü Trump’a karşı ölçülü bir yakınlık içinde olmayı tercih etmişti. Trump, Erdoğan’ı kapıda karşılamak suretiyle, “Gergin geçmesi beklenen” görüşme öncesinde jest yaptı.

Ve tokalaşma anı... Merkel olayından sonra tokalaşma, neredeyse görüşmenin önüne geçmişti. Trump’ın Erdoğan’a Merkel muamelesi yapıp, elini havada bırakmasını bekleyenler yok değildi. Davos’ta ‘one minute’ ile büyüyen Erdoğan’ın Beyaz Saray’da tokalaşma krizi ile küçük düşmesini isteyenler vardı. Ama tam aksi oldu. Hatta Trump, tokalaşma işini biraz abarttı. Tam 4 kez tokalaştı.


 

Yazının devamı için tıklayın

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.