1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Siz terk etmeden biz buradan çıkmayacağız
Erdoğan: Siz terk etmeden biz buradan çıkmayacağız

Erdoğan: Siz terk etmeden biz buradan çıkmayacağız

Erdoğan, “Siz oraları terk etmedikten sonra, Suriye halkı da 'Teşekkür ederiz artık gidebilirsiniz' demedikten sonra biz buradan çıkmayacağız” dedi.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

 

Partisinin çalışmalarından söz eden Erdoğan, “AK Parti maziden atiye yolculuğumuzun altın halkalarından biridir. Bugün başka yarın bir başka olmamalıyız. Bunu yapanları görüyoruz. Kendi nefsinin peşine düşen sadece kendi ajandasına kariyerine odaklanan kişilerden dava adamı olmaz” dedi.

Türkiye’nin 9 Ekim’de Rojava’ya yönelik başlattığı askeri operasyona değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son dönemde Suriye’de yürüttüğümüz harekat, yürüttüğümüz mücadeleler ülkemize karşı adeta bir öfke patlamasına yol açtı. En önemlisi şu anda Barış Pınarı Harekatı’yla Suriye’de devam etmekte olan süreç Türkiye’nin nereden nereye geldiğini göstermesi bakımından önemlidir. Dünyada hangi liderle görüştüysek çoğu zaman nasihati şuydu: ‘Buradan ne zaman çıkacaksınız?’ Biz de onlara şunu söylüyorduk: Sizin orada ne işiniz var? Neden oradasınız?”

“Türkiye son on yılda tarihinin en büyük sıçramalarını yaşarken aynı zamanda tarihinin en büyük saldırılarını da yaşamıştır” diyen Erdoğan, “Son dönemde sürdürdüğümüz harekatlar ve Akdeniz’de attığımız adımlar ülkemize karşı adeta bir öfke patlamasına yol açtı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye’de devam etmekte olan süreç Türkiye’nin nereden nereye geldiğini göstermesi bakımından önemlidir. Bize söyledikleri şu: Buradan ne zaman çıkacaksınız? Bizim de kendilerine söylediğimiz şu: Sizin orada ne işiniz var? Siz oraları terk etmedikten sonra, Suriye halkı da 'Teşekkür ederiz artık gidebilirsiniz' demedikten sonra biz buradan çıkmayacağız."

LİBYA MUTABAKATI

Türkiye ile Libya arasında varılan mutabakata da değinen Erdoğan, şunları dile getirdi:

“Türkiye-Libya arasında bir mutabakat metni imzalandı ve bu mutabakat metni ile özellikle de deniz yetki alanlarının sınırlarının daraltılmasına yönelik anlaşma meclisimizden geçti ve ben de imzaladım böylece şimdi de Birleşmiş Milletler'e gönderildi.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.