1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Rusya ve İran’la mesafe kat ettik
Erdoğan: Rusya ve İran’la mesafe kat ettik

Erdoğan: Rusya ve İran’la mesafe kat ettik

"Biz diyoruz ki, gelin İdlib bölgesini tamamen güvenli hâle getirelim. Bunun için Rusya ve İran’la görüşmeler yapıyoruz, ciddi mesafe de kat ettik."

A+A-

 

Erdoğan, “Bugün Suriye topraklarından kaçan insanların geri döndükleri yegâne yerler, Türkiye’nin güvenli hale getirdiği yerlerdir. Afrin’dir, Cerablus’tur, İdlib’dir. Şu ana kadar 311 bin Suriyeli kardeşimiz bu bölgelere geri döndü. Biz diyoruz ki, gelin İdlib bölgesini tamamen güvenli hâle getirelim. Bunun için Rusya ve İran’la görüşmeler yapıyoruz, ciddi mesafe de kat ettik. Biz diyoruz ki, gelin Münbiç’i Türkiye’nin güvencesinde asli sahiplerine teslim edelim. En az yarım milyon Suriyeli bu bölgeye geri dönmek için Türkiye’nin bölgeyi güvenli hâle getirmesini bekliyor. Aynı şekilde Fırat’ın doğusunu güvenli hâle getirdiğimizde milyonlarca Suriyeli evlerine geri dönecek. Buradan Avrupa ve Amerika başta olmak üzere, tüm dünyaya sesleniyorum. Gelin, Türkiye’nin bu çabasına destek olun. Ülkemiz tarafından oluşturulacak güvenli bölgelere geri dönecek Suriyelilere insani bir hayat sürme imkânı sağladığımızda, bu kişiler ne Avrupa’ya ne de başka bir yere gitme arayışına girer.” dedi.

“Terör örgütleri Suriye tarafından Türkiye’ye füzeyle, havanla, silahla saldırdığında Türkiye’nin yalnız bırakıldığını, müttefik bilinen devletlerin destek olmak yerine Türkiye’de konuşlu hava savunma sistemlerini söküp götürüldü.” diyen Erdoğan, “Türkiye olarak bir an önce bu bölgeleri kontrol altına alıp güvenli hâle getirerek Suriyelilerin evlerine dönüşlerini sağlamayı amaçlıyoruz. Temennimiz bunu müttefiklerimizle iş birliği içinde yapmaktır. Ama bize böyle bir kolaylık sağlanmazsa, her hâl ve şart altında bunu kendi imkânlarımızla gerçekleştirmekte kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.