1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Rusya da YPG'nin Menbiç'i boşaltacağını söylüyor
Erdoğan: Rusya da YPG'nin Menbiç'i boşaltacağını söylüyor

Erdoğan: Rusya da YPG'nin Menbiç'i boşaltacağını söylüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ziyareti dönüşünde gazetecilere açıklama yaptı. Menbiç'teki son gelişmeleri değerlendirdi.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından Moskova dönüşü uçakta konuştu.

 

TRT Haber'in aktardığına göre Erdoğan, “Şu anda Menbiç’te, bizdeki rakamlar itibariyle bin PYD/YPG'li var. Yok diyenler var ama, bizdeki bilgilerde sayı bu. Şehrin nüfusunun yüzde 85-90'ı Sünni Araplardan oluşuyor. Oranın gerçek sahiplerinin kim oldukları belli. Bugün gelinen nokta itibarıyla, Rusya da Amerika Birleşik devletleri de PYD/YPG'li’nin Menbiç'i boşaltılacağını söylüyorlar. Temennimiz odur ki boşaltılır ve Fırat'ın doğusuna bunlar gönderilir” şeklinde konuştu.

Suriye'de Türkiye'nin hedefinde terör örgütlerinin olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdlib'de, Menbiç'te, Fırat'ın doğusunda güvenlik ve istikrarı sağlayacak kabiliyetteyiz" dedi ve sözlerine şöyle devam etti “PYD/YPG konusundaki pozisyonumuz da açık ve nettir. Biz Suriye’deki Kürt kardeşlerimizin güvenliğini herkesten daha fazla önemsiyoruz. Yani, bu konuda terör örgütü PYD/YPG ile Kürt kardeşlerimizi aynı kefeye koymanın izah edilir hiçbir yanı yoktur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.