1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Önce şahsımı karşısında görür
Erdoğan: Önce şahsımı karşısında görür

Erdoğan: Önce şahsımı karşısında görür

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,“Her kim AK Parti'yi kısır döngünün içine sokmaya kalkarsa önce şahsımı karşısında bulur” dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

 

Türkiye'nin güney sınırlarını terör örgütlerinin tehdidinden koruma kararlılığını dünyaya gösteriyoruz. Özellikle Suriye'de işler yoluna girmek yerine saldırıların terörün topraklarımıza kadar ulaştığını gördük.

 

Kahramanlarımız adım adım Afrin'e doğru ilerliyor. Bu sabah itibarıyla 1873 teröristi etkisiz hale getirerek 415 kilometrekare civarında bir alanı kontrol altına almış bulunuyoruz. 1000 köy bu teröristlerden arındırılmış durumda. Harekatın bundan sonraki kısmının daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz.

 

2019 seçimleriyle Türkiye yepyeni bir yönetim sistemine geçecektir. Her seçim diğerini etkiler. 2019 Mart'ından yapılacak mahalli idareler seçiminde alacağımız netice Kasım ayındaki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine de belirli bir oranda yansıyacaktır. Milletvekili seçiminde partinini ağırlığı çok çok önemlidir mahalli idareler sadece parti ile kazanılmaz aynı zamanda seçeceğimiz adaylarla da bu çok çok ilintilidir.

 

Her kim AK Parti'yi kısır döngünün içine sokmaya kalkarsa önce şahsımı karşısında bulur. Milletimiz de böyle küçük hesapların mensuplarına asla itibar etmez. Hiç kimsenin kişisel hesabıyla uğraşamayız vakit kaybedemeyiz.

 

AK Parti ve MHP olarak kurduğumuz ortak komisyon seçim ittifaklarıyla ilgili çalışmalarını tamamladı. Önceki gün kanun teklifini Meclis'e sunduk. Bunda mahalli seçimlerle ilgili herhangi bir yenilik yok. Sadece milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesine paralel olarak belediye başkanı il genel meclis üyesi muhtarların da seçilme yaşı 18'e indiriliyor.

 

Eskiden ayrı ayrı zarflara konan oyların tamamı gereksiz oy iptallerine sebep olmasın diye aynı zarfa yerleştirilip aynı sandığa atılacak. Herkes kendi adayını gösterecek. Asıl yenilik milletvekili seçimlerinde olacak. Birden fazla parti bir araya gelerek milletvekili seçimine ittifak halinde gidebilecek. Buna Cumhur İttifakı diyoruz. Böyle bir durumda seçim pusulasında ittifakın içinde yer alan partilerin amblemleri bu birlikteliğe verilen ismin altında aynı çerçeve içinde yer alacak. Her parti kendi listesiyle seçime gidecek.

 

Hedef oydaki zayiatı yok etmektir. Seçmenler hangi partiyi istiyorsa onun amblemine mührünü vuracak. Oylar birlikte sayılarak toplam milletvekili sayısı belirlenecek. Sonra bu oylar partilere göre bölünecek toplam milletvekili sayısı herkesin oy listesine göre dağıtılacak. İttifak bölümüne vurulan ancak herhangi bir amblemin üzerine denk gelmeyen oylar da geçerli sayılacak.

 

Herhangi bir siyasi partinin lideri veya üyelerine, kendi partilerinden istifa etmeksizin bir başka partinin listesinden aday gösterilebilme imkanı sağlandı. Bu partiler seçim pusulasındaki ittifak bölümünde yer almayacaklar ama aday listesinde bulunmak suretiyle dolaylı bir şekilde bu oluşumda temsil edilecekler.

 

Bizim AK Parti olarak ittifaklardan korkmamızı gerektirecek hiçbir husus yoktur. Biz milletimize de kendimize de güveniyoruz. CHP başta olmak üzere, kimi muhalefet partilerinin bu konudaki itirazlarına baktığımızda hiçbir makul, mantıklı, dikkate alınması gereken bir taraf bulunmadığını açıkça görüyoruz. Kendi yolumuzda yürüyeceğiz MHP ile başlattığımız bu süreci 2019 seçimlerinde kararlılıkla hayata geçireceğiz.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.