1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Muhasebemizi Yapacağız
Erdoğan: Muhasebemizi Yapacağız

Erdoğan: Muhasebemizi Yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim değerlendirmesi yaptı. Alınan sonuçlardan sonra gereken muhasebenin yapılacağını ifade etti.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında 23 Haziran’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimlerini değerlendirdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin mesajlarını görmezden gelerek, kulağımızın üstüne yatamayız" dedi.

 

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

 

"Pazar günü yapılan İBB Başkanlığı yenileme seçimlerinin de şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu göreve seçilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum. İstanbul halkının kararının başımızın üstünde yeri vardır. 31 Mart seçimlerinde hem birleştirme tutanaklarında hem sandık kurullarında sonucu etkileyebilecek sorunlar tespit edilmişti. Bu seçimlerde gerek belediye meclisinde kahir ekseriyetle partimiz seçimi kazanmıştı, komisyon seçimlerini yine AK Parti almıştı, başkan vekilliklerinde arkadaşlarımız göreve gelmişti.

 

"Önemli olan milli iradenin tecelli etmesidir"

 

Şu ana kadar yaşadığımız süreç tamamen hukukidir. Tabi ki biz Binali Bey'in seçimi kazanmasını arzu ettik. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Binali Bey, İstanbul'da bürokrat olarak başladığı hizmet yolculuğunu Meclis Başkanı olarak bugüne kadar sürdürmüştür. Kendisi bunca bilgisini, birikimini, projesini hayata geçirmek için aday olmuştur. Ancak İstanbul halkının takdiri bu şekilde gelişti. Bizim için önemli olan milli iradenin tecelli etmesidir. Son seçim, kimin kazandığının ötesinde milli iradenin tecellisi bakımından kıymetlidir.

 

"Projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz"

 

31 Mart'ın galibi ise tartışmasız şekilde Cumhur İttifakı'dır. AK Parti ve MHP'dir. Geçtiğimiz pazar günü oy oranımız yüzde 45 olarak gerçekleşti ancak kazanmamıza yetmedi. AK Parti ve MHP olarak sahip olduğumuz 25 belediye ile halkımıza en güzel hizmetleri verme gayreti içinde olacağız. Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar olarak da hedeflerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Derin bir aşkla bağlı olduğumuz bu şehre hizmet etmeye son nefesimize kadar devam edeceğiz.

 

"Muhasebesini yapacağız"

 

Bundan sonra tüm mesaimizi önümüzdeki gündeme teksif ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Tam tersine gerek 31 Mart'ta gerek 23 Haziran'da kendimizi niçin anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız. Bu değerlendirmenin sonucuna göre de atmamız gereken adımları hayata geçireceğiz. Tanımlamamızı kendi içimizde yapma kudretine sahibiz. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek kulağımızın üstüne yatma durumda değiliz.

 

17 yıldır girdimiz her mücadelede milletimizin desteğini yanımızda bulduk. Vesayet güçleri üzerimize geldiğinde çareyi milletimize sarılmakta bulduk. Mücadeleye devam gücünü hep milletimizde bulduk. Milletimizle birlikte 'one minute' dedik. Gezi olaylarında sokakları karıştırarak birliğimize göz diktiklerinde bu oyunu bozduk. FETÖ darbe girişiminde bulunduğunda yine alçakların karşısına yine milletimizle dikildik. Ekonomide süren ancak ağustos ayında saldırı halini alan tuzakları milletimizle göğüslüyoruz. İstikrar ve güven ortamına yönelik saldırılar bugün de sürüyor, yarın da devam edecektir.

 

G20 zirvesi

 

Kim ne yaparsa yapsın biz milletimizle kendi hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Bunun için gece gündüz çalıyoruz. Yarın G20 toplantısı için bir haftalık Japonya-Çin seyahatimiz var. Japonya sonrası Çin'i ziyaret edeceğiz. İkili ilişkilerimizi, dünyanın gündemini konuşacağız. Bakanlarımızla birlikte gelişmeleri ele alacağız. Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçları konusundaki arayışlarımızı sürdürüyoruz. S-400 hava savunma sistemlerini önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz. S-400 egemenlik haklarımızla ilgilidir ve bundan geri adım atmayacağız. BM Genel Kurulu'na katılacağız. Körfez'deki gerilim tüm dünya için çok büyük tehdit kaynağıdır. Bu gerilimin bölge ülkelerinin hak ve hukukunu gözeterek geride bırakılması için elimizden geleni yapıyoruz. Dünya çapında İslam'a, Müslümanlara ve Türklere karşı yürütülen husumet politikalarına en gür seda ile karşı çıkmaya devam ediyoruz. Filistinlilerin haklarına yönelik tecavüzleri dile getirme kararlılığımızdan taviz vermedik, vermeyeceğiz.

 

 

"Fransa sen konuşamazsın"

 

Doğu Akdeniz'deki arama faaliyetleri konusunda Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin hakkını, hukukunu yok sayan girişimlere izin vermeyeceğiz. Yunanistan Başbakanı kendince bir şeyler söyleyip duruyor. Bizim orada haklarımız var. Hem arama-tarama yapacak gemilerimiz faaliyetlerini gösterecek, silahlı kuvvetlerimiz gerekli tedbiri alacaktır. Ülkemizde sözde siyaset yapanlar eleştiriler yapıyorlar. Bunların böyle bir derdi, sıkıntısı yok. Bunlar benim KKTC'deki soydaşlarımın hakkı nedir, bu haklar kendilerine veriliyor mu böyle bir dertleri yok. Biz diyoruz ki, o bölgede soydaşlarımızın çıkan petrol-doğal gazda hakkı var. Burayla ilgili Fransa'nın söyleyecek hiçbir şeyi yoktur. Türkiye garantördür, Yunanistan garantördür, İngiltere garantördür ama Fransa sen konuşamazsın.

 

Suriyeli mültecilerin durumu

 

Suriye'deki krizin bir çözüme kavuşturulmasını sağlayacak çözüm yollarını sonuna kadar zorladık, zorluyoruz, zorlayacağız. En önemli konu bir terör koridoru olayıydı. Bunu ortadan kaldırdık. Şu anda terör koridorunu güvenlik koridoru haline getirelim. Türkiye'deki mültecilere oralarda yerleşim imkanı sağlayalım. Birlikte bu güvenlik koridorunda yerleşim yerini yapalım. Bu konuda ABD gelsin lojistik desteğiyle desteğini versin. Biz TİKA ile yerleşim noktasında altyapı üst yapı yaparız. Batı ülkelerine başta Obama, şu an Trump'a söyledim. O da bu ifadeleri birkaç kez kullandı. Mali desteği kimse vermedi. Sayın Merkel ile de bunları konuştum. O da böyle bir desteği verebileceğini söyledi ama bir gelişme olmadı. Aynı şekilde Suudla da görüştüm o da söyledi. Oradan da ses yok. Hep söylüyorlar ama laf ola beri gele. Bütün bunlara rağmen ülkemizde bulunan Suriyelilerin geri dönüşleri için güvenli bölgeleri genişletmeye çalıyoruz. Şu ana kadar 330 bin kişi geri döndü. Kısa sürede bu rakam milyonlara ulaşacaktır.

 

"2023 hedeflerine ulaşacağız"

 

Milletimiz 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerindeki iradesiyle AK Parti'ye ve MHP'ye durmak yok yola devam demiştir. Önümüzde çok çalışmamız gereken 2023 hedeflerimiz var. Engelleri aşarak, prangaları parçalayarak bu hedeflere inşallah ulaşacağız.

 

Önümüzdeki dönemde ekonomi ve güvenlik konuları gündemimizde yer alacaktır. Türkiye'nin asıl hedefi yüksek teknoloji, markalaşmaya dayalı ihracatı geliştirmektir. Sözde siyaset yapan birileri eğitim, sağlıkta, ulaşımda, emniyette attığımız adımları küçümseyerek prim yapmaya çalışıyor. Bugün birisi öyle diyor; 'Şu kadar bölünmüş yol yapmakla mı oy alacaksınız'.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.