1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Kapılar açılmıştır, bu yükten nasibinizi alacaksınız
Erdoğan: Kapılar açılmıştır, bu yükten nasibinizi alacaksınız

Erdoğan: Kapılar açılmıştır, bu yükten nasibinizi alacaksınız

Erdoğan Avrupa ülkelerine hitaben, “Kapıları açınca telefon, telefon üstüne gelmeye başladı, 'Kapıları kapatın'...'Bitti o iş, artık kapılar açılmıştır. Şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız' dedik” dedi.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda STK temsilcilerini kabulünde konuştu.

“İdlib'de tarihi bir mücadele sürerken STK'ların verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bizler yumruk gibi olduğumuz sürece bu ülkenin sırtı yere gelmez. Ülkemizi terör örgütleriyle kuşatmak, ekonomik tuzakla tökezletmek isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Kapıları açınca telefon, telefon üstüne gelmeye başladı, 'Kapıları kapatın'...'Bitti o iş, artık kapılar açılmıştır. Şu anda sizler bu yükten nasibinizi alacaksınız' dedik.”

Erdoğan, Suriye’yle yaşanan gerginlikle ilgili, şu ifadeleri kullandı:

“Bu sabah itibarıyla 135 tank, 22 zırhlı araç, 45 top, 44 ÇNRA, 5 hava savunma rampası, 12 tanksavar, 29 pikapa monteli uçaksavar, 1 İHA, 8 helikopter, 24 zırhlı araç, 9 mühimmat deposu olarak kullanılan binalar, 2 uçak, 2557 rejime ait asker ve bunun yanında tabii ki orada yardımcı olarak onlarla beraber olan kişiler. Bunlar etkisiz hale getirildi.”

PUTİN’LE GÖRÜŞME

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmeye de değinen Erdoğan, “Putin'le gelişmeleri değerlendireceğiz. Temenni ederim ki artık ateşkesi veya diğer adımları atar ve bu işi süratle neticeye kavuştururuz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

“Her bir şehidimize karşılık onlarca Rejim unsurunu etkisiz hale getirerek, uçağından tankına imha ederek çok ağır bedeller ödetiyoruz. Türkiye'nin son 17 yılda diğer alanlarla birlikte savunma sanayisinde kat ettiği mesafe olmasaydı bugün böyle bir mücadeleyi çok daha zor şartlarda yürütmeye çalışıyor olacaktık. Temennimiz bir an önce bu mücadeleyi zaferle neticelendirerek daha fazla kan dökülmesinin önüne geçmektir. Bunun için sahadaki mücadelemiz yanında tüm diplomatik kanalları kullanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.