1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Kabil Havalimanı konusunda olumlu gelişmeler yok
Erdoğan: Kabil Havalimanı konusunda olumlu gelişmeler yok

Erdoğan: Kabil Havalimanı konusunda olumlu gelişmeler yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan'da Taliban'ın ilan ettiği "geçici hükümet"in nereye kadar devam edeceğinin bilinmediğini belirterek, "Bize düşen sadece bu süreci dikkatle takip etmektir" dedi.

A+A-

 

Erdoğan Kabil Havalimanı'nın işletilmesi konusunda da Türkiye açısından henüz olumlu gelişmeler yaşanmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile Ankara’da yapılan baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, bir gazetecinin Afganistan'da Kabil Havalimanı'nın işletmesine yönelik ABD ve Katar ile yapılan görüşmelerden somut sonuç alınıp alınmadığı yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:

"Biz şu an itibarıyla Kabil Havalimanı'nın işletilmesiyle ilgili işin başından itibaren olumlu bir yaklaşım içerisinde olduk fakat geldiğimiz noktada, o olumlu gelişmeler bizim açımızdan henüz yok ve biz olumlu yaklaşımımızı koruduk, koruyoruz. Eğer gerçekten bizim prensiplerimize, yaklaşım tarzımıza olumlu bir süreç devam edecek olursa tabii ki biz de buna olumlu yaklaşımı ortaya koyarız bu konuda, Katar başta olmak üzere. Şu an itibarıyla, işte az önce biliyorsunuz, yani buna 'kalıcı' demek herhalde zor ama bir geçici kabine açıklandı, bu geçici kabine nereye kadar devam eder onu da biz bilemeyiz. Bize düşen sadece bu süreci dikkatle takip etmektir. Tüm Afganistan için temennim odur ki hayırlı olsun."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.