1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan ile Putin telefonda Suriye ve Libya'yı görüştü
Erdoğan ile Putin telefonda Suriye ve Libya'yı görüştü

Erdoğan ile Putin telefonda Suriye ve Libya'yı görüştü

A+A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

Görüşmede Suriye ve Libya’daki gelişmeler ile ikili ilişkiler ele alındı. Açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin İdlib’deki ateşkes ihlalleri ve saldırılarının büyük bir insani krize yol açtığını, bu saldırıların çözüm çabalarına zarar verdiğini ve Türkiye’nin milli güvenliği bakımından da çok ciddi bir tehdide dönüştüğünü belirtti.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin'den telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamaya göreyse Putin ve Erdoğan, Suriye’nin İdlib bölgesindeki gerilimi azaltma bölgesindeki duruma istikarar kazadırılması adına yapılan Rus-Türk işbirliğini ele aldı. Liderler söz konusu bölgeden gelen terör tehdidinin yok edilmesi adına ortaya koyulan ortak çabaların aktif hale getirilmesi ve Soçi mutabakatının yerine getirilmesinin sağlanması hususunda anlaştılar.

 

Putin ile Erdoğan ayrıca, Astana sürecinin garantörleri olan Rusya, Türkiye ve İran’ın eylül ayında gerçekleştireceği zirve kapsamında, söz konusu üç ülkenin Suriye'nin yeni anayasasını hazırlayacak komitenin oluşturulmasına yönelik çalışmalarını da ele aldılar.

Bunun yanında liderler Ortadoğu'yla ilgili gündemdeki diğer konuları ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi için ileride atılabilecek adımları da konuştu.

Liderler yüz yüze görüşmelerine de devam etme konusunda anlaştı.

Telefon görüşmesinin Türk tarafının inisiyatifiyle gerçekleştiği de belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.