1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan Gül Konusunda, “Beni konuşturmayın''
Erdoğan Gül Konusunda, “Beni konuşturmayın''

Erdoğan Gül Konusunda, “Beni konuşturmayın''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerde aday olmayacağını açıklayan Abdullah Gül'ün kararına ilişkin, “Beni bu konuda hiç konuşturmayın. Benim bu konuda herhangi bir açıklama yapmama gerek yok. Neyin ne olduğunu herkes gayet iyi biliyor” dedi.

A+A-

 

Recep Tayyip Erdoğan, Seul dönüşü gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

Seçimlerde aday olmayacağını açıklayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kararına ilişkin şunları söyledi:

 

“Beni bu konuda hiç konuşturtmayın. Benim bu konuda herhangi bir açıklama yapmama gerek yok. Neyin ne olduğunu herkes gayet iyi biliyor.”

 

“Bosna Hersek'te buluşacağız”

 

Bu arada Erdoğan, bazı Avrupa ülkelerinin seçim çalışmalarına getirdiği engele karşı Bosna formülünü açıkladı.

 

"Avrupa'da bazı ülkelerin "Kampanya için salon veririz", "Vermeyiz" tartışması yapmakta olduğunu belirten Erdoğan, “Böyle bir ortamda, biz de oralarda yaşayan vatandaşlarımızla Bosna Hersek'te buluşmayı tercih ettik. Avrupa ülkelerinden gelecek vatandaşlarımızla, Bosna Hersek'teki bir salonda bir araya geleceğiz." diye konuştu.

 

Minbiç’e ilişkin ise Erdoğan, şunları söyledi:

 

“Afrin'deki temizlik harekâtı yüzde 100 bitmiş değil. El yapımı bombalarla ilgili ciddi netice alındı. İdlib ve Tel Rıfat ile ilgili süreçler devam ediyor. Dışişleri Bakanı'mızın bir ABD ziyareti olacak, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile Münbiç'i de konuşulacaklardır. Münbiç'in YPG ve PYD'den temizlenmesine yönelik gerekli adımlar atılmasını temenni ediyoruz.”

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un son zamanlarda yaptığı açıklamalara ilişkin ise Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

 

“Söylemlerinde tutarlılık olduğu söylenemez. Fransa'daki grevler, karışıklıklar da sıkıntı içinde olduğunu gösteriyor. Birilerinin arasını açmak gibi ifadeler, bir devlet adamına yakışmıyor. Bizim Batılı ülkelerle olduğu gibi Rusya ile de iyi bir hukukumuz var. Hiç kimse hiç bir ülkeyle aramızı açamaz. Kaldı ki Macron, Astana ve Soçi çerçevesinde bizim Rusya ve İran'la yaptığımız zirvelere de katılmak istedi. ‘Putin ve Ruhani ile görüşeyim. Olumlu bakmaları halinde sizi de davet edebiliriz’ dedim.

 

Görüşmeler neticesinde, ‘3 artı 1 şeklinde olabilir’ demiştik. Bunu Macron'a ilettiğimizde ise Duma ve İdlib'deki gelişmeleri bahane göstererek gelemeyeceğini söyledi. Balkanlar konusuna gelince; bizim çok derin tarihi ve kültürel bağlarımız, oralarda yaşayan soydaşlarımız var. Hiç kimse bunları yok sayamaz. Dolayısıyla temennim, Macron'un aktardığınız türden yanlış yaklaşımlarda bulunmaması.”

 

Netanyahu gizli dosyaları açıkladı. İran ile ilgili açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna ise Erdoğan “Durmadan ortaya birçok şeyler atılıyor. Bölgeye ilişkin haberleri ve gelişmeleri elbette bizler de takip ediyoruz” yanıtını verdi. (Kayank: Habertürk)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.