1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Gıda krizinin kapıda olduğu dönemde dünya arz güvenliğine katkıda bulunduk
Erdoğan: Gıda krizinin kapıda olduğu dönemde dünya arz güvenliğine katkıda bulunduk

Erdoğan: Gıda krizinin kapıda olduğu dönemde dünya arz güvenliğine katkıda bulunduk

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tahıl koridoru mutabakatının hayata geçirilmesini temin ettik. Böylece gıda krizinin kapıda olduğu dönemde dünya arz güvenliğine katkıda bulunduk." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, 13. Büyükelçiler Konferansı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında, "Tahıl koridoru mutabakatının hayata geçirilmesini temin ettik. Böylece gıda krizinin kapıda olduğu dönemde dünya arz güvenliğine katkıda bulunduk." dedi.

Son dönemde Azerbaycan ve Ermenistan arasından yaşanan gelişmelere ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ermenistan'ın gelişmeleri doğru okuyarak Azerbaycan ve Türkiye'nin samimi çağrılarına karşılık vermesiyle bölgemizin istikrara kavuşacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili, şöyle konuştu:

"Çocukları, daha kundaktaki bebekleri öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz. Türkiye, Filistin halkının ve Gazzeli kardeşlerinin yanındadır." 

Doğu Akdeniz'deki doğal gaz çalışmalarına ilişkin Erdoğan, "Yetki alanlarımızda bize rağmen herhangi bir tasarruf veya işlem yapılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz." diye konuştu. 

Terörle mücadelenin sürdürüleceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Güney sınırımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bir hat kurma kararımız bakidir. Suriye'de terör örgütünün yuvalandığı son bölgeleri de temizleyerek, bu güvenlik kuşağının halkalarını inşallah yakında birleştireceğiz." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hiçbir NATO ülkesinin Türk adaletinden kaçan FETÖ'cü alçaklar ve PKK'lı teröristler için birer güvenli liman olmaması gerekir."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.