1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Gerekirse güvenli bölge sahamızı genişleteceğiz
Erdoğan: Gerekirse güvenli bölge sahamızı genişleteceğiz

Erdoğan: Gerekirse güvenli bölge sahamızı genişleteceğiz

A+A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan milletvekillerinin parlamentodaki çalışmalara düzenli olarak katılmaları uyarısında bulunarak, "Muhalefetin karşısında gülünç duruma düşmeyelim. Aldığımız ücreti de kendimize helal kılamayız" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin yeni bir 'istiklal harbi' verdiğini söyledi. 

Erdoğan, "Cumhuriyetimizi yaşatmak için emek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Cumhuriyetimize en büyük hizmetimiz de 2023 hedeflerine ulaşmak olacaktır. 2023 hedeflerine sıkı sıkı bağlıyız. Türkiye önündeki bariyerleri yıkmıştır. Artık her alanda kendi iradesini ortaya koyan bir Türkiye var. 360 derece görüş açısına sahip bir ülke haline geldi 17 yılda. Türkiye'nin neler yapabileceği bütün dünyaya gösterdik. Bugünlere kolay gelmedik, milletimiz çok büyük bedeller ödedi. Tüm bu süreçte Rabbimizden yardım istedik. Bizi güçsüz bırakacak hiçbir durumla karşı karşıya kalmadık. Girdiğimiz her mücadele milletimizin desteğini gördük. Kibre kapılmadık. Daha çok çalıştık, gayret gösterdik, dua ettik, milletimizle bütünleştik. Korkumuz asla olmadı" diye konuştu. 

Erdoğan, "16 saatte darbecilere gereken dersi vermiş olduk. FETÖ'cü teröristlere karşı milletimizle birlikte direndik. O tankların altına kendini atan milletimizle oldu. Silahların karşısında adeta ölüme meydan okuyan kardeşlerimizle oldu. Türkiye Suriye, Irak gibi yapacaklarına sananlara inlere girerek, güvendikleri dağları başlarına yıkarak yanıt verdik. Eski Türkiye refleksleriyle hareket etseydik inanın bana çok büyük felaketle karşı karşıya kalmış olurduk. Türkiye yeni bir istiklal harbi veriyor ve hamdolsun zafere doğru adım adım ilerliyor.  Faiz sürekli iniyor, enflasyon geriliyor. Faiz ve enflasyonda en kısa zamanda tek haneli rakamlara inecek. Densizliğe ilgili cevap veriliyor" ifadesini kullandı. 

Erdoğan milletvekillerini uyararak, "Biz Türkiye'yi hayalleri ve hedefleriyle kucaklaştırmanın derdindeyiz. Meclis grubumuz olarak sizlerden ricam da komisyondaki çalışmaları en küçük boşluğa ve hataya düşmeden yapmaktır. Parlamento çalışmalarımızda lütfen toplantı yeter sayısında darda zorda bırakmayın. Muhalefetin karşısında gülünç duruma düşmeyelim. Aldığımız ücreti de kendimize helal kılamayız" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Bugün Osmanlı coğrafyasında nereye giderseniz gidin, Türk dediğinizde sevgi saygı görürsünüz. Bu büyük coğrafyada 'Türk" bir kavmin değil, medeniyetin adıdır. Bunun için her fırsatta Türk milleti diyoruz. Barış Pınarı Harekâtı ile gördük ki bir-iki asır önce ne hissediyorlarsa aynısını hissediyorlar. İçlerindeki ilkelliği her fırsatta ortaya çıkarıyorlar.

Sokaklarınızda bombalar patladığında yaptığınız yanlışları eninde sonunda anlayacaksınız. Sarı Yelekliler sadece bir ülkede olmayacaklar.  Zira alma malumun ahını çıkar aheste aheste.

"Yurt dışındaki vatandaşlarımızın yanındayız"

Gelin yanlıştan en yakın zamanda dönün. Size isimlerini bildirdiğimiz teröristler konusunda bir şey yapmadığınızı da biliyoruz. Biz Türkiye olarak teröristlerin üstesinden geleriz. Bunlar sadece sömürmeyi bilir. Siz sadece sivilleri katletmeyi bilirsiniz.Terör balonları mutlaka patlayacak. Ülkelerinizde himaye ettiğiniz, temsilcilerini en üst derece ağırladıklarınızın elinde masumların kanı var.  İnşallah bu konuda milletimize müjdelerimiz olacaktır. Biz mazlumun bedduasının doğrudan Rabbine ulaştığını inanıyoruz. Yurt dışında bulunan tüm vatandaşlarımıza diyorum ki Türkiye tüm gücüyle yanınızdadır. Vatandaşlarımıza yapılan haksızlığa karşı hesap soracağız.

Askerini selamlayan sporcularımızdan korkacak kadar zavallıdır. Sporcularımızın selamından korkacak kadar zavallılar. Selamımızı vermeye devam edeceğiz. Artık aramızdaki küçük farklılıklardan kaynaklanan çekişmelere son vermenin vakti gelmiştir.

"B ve C planlarımız da var"

Terörle mücadele ve Suriyelilerin dönüşleri için attığımız adımlara Barış Pınarı Harekâtı'nı ekledik. Bu harekât bir sürpriz değil. Bölgeyi terörden temizleme harekâtı. Burası bir tehdit kuşağıydı. Biz sürekli "Burayı temizleyin, temizlemediğiniz zaman gerekeni yaparız" dedik. Bunlar sadece öldürmeyi, silah satmayı bilirler. Bunu sadece burada yapmadılar. Daha önce Irak'ta yaptılar. Bizim B planımız, C planımız var. Petrol dediğimiz zaman hemen dalarlar. Bunlar için petrolün bir damlası binlerce insanın kanına değer. Böyle bir yaklaşım içindeler. 

"Benim Berlin'de ne işim var, turist miyim?"

Kobani, eski adıyla Ayn El Arab’ın da teröristlerden bir an önce arındırılması gerek. Rabbim bizlere en kısa zamanda zafere nasip etsin. Hep sordukları soru, "Ne kadar kalacaksınız?" ben de diyorum ki "Siz ne zaman çıkacaksınız?" Olayın olduğu yer burası sen beni Berlin'e çağırıyorsun. Ne işim var benim Berlin'de turist miyim? Gelin buraya sınırlarımızı da gezdirelim.

"Gerekirse güvenli bölge sahamızı genişleteceğiz"

Pence başkanlığında ABD'li bir heyet Türkiye'ye geldi. 13 maddelik bir mutabakat metnini kamuoyu ile paylaştık. 120 kilometre genişlik ve 30 kilometre derinliğinde teröristlerin arındırılması gerekiyordu. Bölgedeki askerlerimize saldırı devam ediyor. Muhattaplarımızı ikaz ediyorum, güvenli bölge sahamızı genişleteceğiz. Terör örgütünün saldırıları devam ederse harekâtımızı gerçekleştirme hakkımızı saklı tutuyoruz. Şimdilik elimizdeki kazanımları güçlendirmeye bakacağız. Suriyelilerin güvenli hale getirdiğimiz yerlere yerleşmesi için çalışmaları devam ettiyoruz. Bu tür mücadeleler uzun solukludur. son teröriste kadar tamamı temizlenecek. Gerektiğinde sahada gerektiğinde masada oyunu değiştirecek hamleler yaparak hedeflerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Büyük oyunu bozduk, bozuyoruz.Aynı kararlılıkla devam edeceğiz. 

ABD Parlamentosu kararına tepki

Atılan adımın kıymeti yok, bunu tanımıyoruz. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Ülkemize atılan bir iftiranın bir ülkenin parlamentosunda kabul görmesinde üzüntülüyüz. Bu işi siyaset gömleği giydirilmesin. Meclis gerekli cevabı verecektir. Hazırlıkların yapıldığını görüyorum. ABD FETÖ'ye mahkûm olacak kadar küçüldü mü ya? Bundan size fayda gelmez. Ya bunu bize teslim edeceksiniz ya da bizden suçluların iadesini beklemeyeceksiniz." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.