1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan: Darbeyle yapamadıklarını parayla yapmaya çalışıyorlar
Erdoğan: Darbeyle yapamadıklarını parayla yapmaya çalışıyorlar

Erdoğan: Darbeyle yapamadıklarını parayla yapmaya çalışıyorlar

Erdoğan: Darbeyle yapamadıklarını parayla yapmaya çalışıyorlar, buna ekonomik savaş derler

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da AK Parti Dayanışma Meclisi'nde konuşuyor. Erdoğan, "Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Teslim olmayacağız. Siz dolarla üzerimize gelirseniz biz de başka yollarla işlerimizi yürütmenin çaresini arayacağız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

— Yaklaşık iki ay önce bir bayram arefesinde Trabzon'da hasret gidermiştik. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde şahsıma verdiğiniz yüzde 69 oranında destek için sizlere şükranlarımı sunuyorum.

— Ama parlamentoda maalesef iş iyi değil. Orada durum çok çok kötü. Ben tabi parlamentoda daha farklı şeyler bekliyordum Trabzon'dan. İstiyordum ki netice çok farklı olsun. Ama maalesef orada 55,1 aldık. E Trabzon'a bu uymuyor, daha ileri olması lazım. Niye? Trabzon'un mayasında bu var. Ben buna inanıyorum. Milletimizin iradesini sandıktan yönlendiremeyenler her dönemde farklı araçlarla üzerimize geldiler.

— Provokasyonla darbeyle yapamadıklarını şimdi parayla gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Buna açık ifadeyle 'ekonomik savaş' derler. Ülkemizde döviz kurunun 15 Temmuz öncesi bulunduğu 2,8 seviyesinden bugün 6 lirayı geçmesinin ne ekonomik ne de mantıklı bir izahı vardır. Türkiye 20 yıl önce Asya ülkelerinde yaşandığı gibi bir finans kriziyle mi karşı karşıya? Hayır. ABD ve İngiltere'de olduğu mortgage kriziyle mi karşı karşıya? Hayır. Yunanistan gibi iflas mı söz konusu? Ama buna rağmen kredi kuruluşları onu yine yükseltiyorlar. Dedim ya ekonomik savaş.

— Peki fırtınanın sebebi nedir? Ekonomik hiçbir sebebi yok. Bu işin bir adı var mıdır? Vardır, Türkiye'ye operasyon çekmektir. Trabzon'dan ilan ediyorum, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz.

— Şunu bilmelerini istiyoruz. Teslim olmayacağız, üretmeye devam edeceğiz. İstihdamımızı genişletmeye devam edeceğiz. Fabrikalarımızın çarklarını işletmeye devam edeceğiz. Siz dolarla üzerimize gelirseniz, biz de başka yollarla işlerimizi yürütmenin çarelerini arayacağız.

— Şimdi meydanda turistleri gördüm. Kardeşlerim, siz zaten misafirperversiniz. Onlara misafirperverliğinizi daha da artırarak devam ettirin. Çünkü onlar size, birileri dolar kaçırırken onlar da size dolar getiriyor. Birileri kapıları kapatır, mevlam başka kapılar açar.

— Seninle Afganistan'da Somali'de Bosna'da beraber olduk. Şu anda Kabil'de havalimanını biz kuruyoruz. Böyle stratejik bir ortağını, PYD YPG gibi terör örgütlerini sahiplenerek nasıl bir kenara koyarsın?

Ayrıntılar geliyor..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.