1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan da Gülen’e gitmiş
Erdoğan da Gülen’e gitmiş

Erdoğan da Gülen’e gitmiş

Fethullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen Osman Şimşek, Herkul.org’daki yazısında, “Erdoğan’ın 2000’lerin başında AKP kurulurken, Pennsylvania’ya Gülen’i ziyarete gittiğini açıkladı

A+A-

Herkul.org editörü Osman Şimşek, sitede ‘Erdoğan’ın Pennsylvania Ziyareti ve 2006’daki Mektup’ başlıklı bir yazı yayımladı. Şimşek, şöyle yazdı:
 
“2000’li yılların başında AKP’nin kuruluş aşamasında, Recep Tayyip Erdoğan da Pennsylvania’ya gelmiş; yaşadığımız yeri görmüş; kahvemizi içmişti. Hatta o gün musluklarımız bozuktu; bizimle beraber bahçedeki hortumdan abdest almıştı. Yine aynı dönemde Abdullah Gül de teşrif etmiş; hâlâ bizi bağrına basan evimizde, yaşantımıza şahit olmuş ve bizimle aynı safta namaza durmuştu. 2004’teki MGK ile camiayı bitirme planlarının devreye sokulduğu fısıltı halinde konuşuluyordu. Bunun üzerine muhterem Hocaefendi bir gün “Acaba sayın Başbakan’a bir mektup yazsak, nasıl karşılar?” dedi. 2 Mayıs 2006 tarihinde gece yarısı mektubu yazdırdı, sabah namazında bir kere daha okuttu. Hocaefendi, mektubunda bir kanun ve eylem planına hükümetçe imza atılmasının sinelere zağlı hançer gibi saplandığını, bir zamanlar Müslümanların başında Demokles’in kılıcı misillü duran 163. Madde’nin benzeri bir terör yasasının imzalanmak üzere olduğunu üzüntüyle karşıladığını dillendirmiş ve iktidarın bazı derin çevrelerle mutabakata varıp dindarları ezme kararı aldığına dair şayianın dilden dile dolaştığını belirterek bunun kendi kredilerine ve itibarlarına dokunacağını anlatmıştı.” Şimşek’in yazdığına göre Gülen mektubunda Erdoğan’a Necip Fazıl’ın Menderes’e yaptığı “Ya ol, ya öl; ama mutlaka itibarlı kal!” uyarısını yaptı.


taraf

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.