1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Erdoğan Beyaz Sarayda
Erdoğan Beyaz Sarayda

Erdoğan Beyaz Sarayda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'daki görüşmesi başladı.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump tarafından resmi törenle karşılandı.

 

Beyaz Saray'a gelişinde tören kıtası tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, makam aracından inişlerinde ABD Başkanı Trump ve eşi Melania Trump ile tokalaşarak gazetecileri selamladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, Barış Pınarı Harekatı sonrası ilk kez Beyaz Saray'da bir araya gelmiş oldu.

Trump, görüşme öncesi Oval Ofis'te basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye-Suriye sınırında yaptığı işten dolayı Erdoğan’a teşekkür ettiğini söyledi.

'S-400 ve F-35 konusunu da konuşacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun süredir dost olduklarını vurgulayan Trump, S-400 ile F-35 konusunda da konuşacaklarını belirtti.

'Türkiye 100'den fazla IŞİD'li yakaladı'

Trump, Türkiye'nin son dönemde (Suriye'de) 100'den fazla IŞİD savaşçısını yakaladığını ve onlara göz kulak olmaya devam ettiğini söyledi.

Trump, ''Erdoğan ile birlikte olmak büyük bir şeref. Ateşkes devam ediyor. Kürtlerle görüştük, gayet memnunlar. Ticari konuları konuşacağız. IŞİD konusunda çok başarılıyız. IŞİD konusunda üç numaralı ismin peşindeyiz. Bir numara olacağını düşünürken kaçıyor''​ açıklamasını yaptı. Trump, 'Türkiye aynı anda hem S-400 hem F-35'lere sahip olabilecek mi?' sorusunu ise 'Bunu konuşacağız' şeklinde yanıtladı.

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.