1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Erdoğan AİHM'in Demirtaş kararına yine tepki gösterdi
Erdoğan AİHM'in Demirtaş kararına yine tepki gösterdi

Erdoğan AİHM'in Demirtaş kararına yine tepki gösterdi

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında AİHM'in verdiği tahliye kararıyla ilgili yine tepki gösterdi. Erdoğan ilk açıklamasında da "Karar bizi bağlamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dosyası hakkındaki başvuruyu karara bağladı. AİHM, Selahattin Demirtaş'ın "siyasi nedenlerle" tutuklandığına hükmetti. Derhal tahliye edilmesini talep etti.

Erdoğan: Bizi bağlamaz

AİHM'in Demirtaş kararı sonrası siyaset gündemi de hareketlenirken ilk yorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Dün yaptığı açıklamada "karar bizi bağlamaz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan tepkisini bugün de sürdürdü.

"Özgürlük, güvenlik ve seçim hakkını ihlal etmiş"

Beştepe'de 48'inci Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Erdoğan ''AİHM dün ülkemiz aleyhine bir karar açıklamış. Neymiş? Türkiye, terör örgütü PKK ile iltisaklı bir partinin eski genel başkanının yargılandığı davada özgürlük, güvenlik ve seçim hakkını ihlal etmiş. Peki siz AB organlarından herhangi birinin, aynı zatın 6-8 Ekim olayları sırasında insanları, tamamı yalan olan beyanlarla galeyana getirip 50 masumun sokaklarda vahşice katledilmesine yol açması konusunda herhangi bir beyanını duydunuz mu?'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Karara uymamız lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Türkiye'nin karara uyması gerektiğini belirtti ve ekledi:

"Dünyada hukuk devletine saygılıyız… Hukuk devletine saygılı yönetim var algısını yaratmak istiyorsak, AİHM kararına uymamız lazım; uyuyoruz da zaten. Veya onun karşılığında tazminat ödeniyor. Dolayısıyla kararın içeriğini görmeden, bilmeden bir şey diyemem. Ama gönül isterdi ki bu kararı Anayasa Mahkemesi verebilsin; öncelikle görüşüp bir hukuksuzluk, haksızlık varsa önce o ortaya koyabilseydi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.