1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Erbil’le çözüm için iyimseriz'
'Erbil’le çözüm için iyimseriz'

'Erbil’le çözüm için iyimseriz'

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, petrol ihracatı ile ilgili sorunların aşılması konusunda Erbil’le olumlu görüş içerisinde olduklarını belirtti. Abdülmehdi bütçe yasa tasarısı görüşmelerinde de tarafların şikayetlerini dikkate alacaklarını söyledi.

A+A-

 

Bağdat’ta gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı ardından bir basın toplantısı düzenleyen Adil Abdülmehdi, gündemdeki konuklar hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Erbil-Bağdat ilişkilerinin iyi olduğuna vurgu yapan Abdülmehdi, petrol ihracatı konusunda yaşanan sorunların aşılması için Kürdistan Bölgesi hükümeti ile olumlu ortak görüşe sahip olduklarını ifade etti.

 

Abdülmehdi, “Irak 2018 genel bütçe tasarısında neden Halepçe kentine pay verilmedi?” şeklindeki bir soruya, “Bu konuda bir çok öneri ve görüş alındı. Bazı görüşler Bakanlar Kurulu toplantısında da ele alındı. Bütçe komisyonunda Kürdistan Bölgesi temsilcileri var ve tüm kentlerin temsilciliğini yapıyorlar. Bütçe konusunu görüşmek üzere bir ekip oluşturduk. Önümüzdeki Pazar veya Pazartesi günü konu parlamentoya intikal edecek, burada tüm tarafların görüşleri dinlenecektir” dedi.

 

Irak Başbakanı yakın dönemde kabinenin diğer sekiz bakanının da belirleneceğini duyurdu.

 

Irak ve Suriye sınırlarında devam eden çatışmalara deyinen Abdülmehdi, “Güvenlik güçleri sınırdaki güvenliği kontrol etmiş durumda” ifadelerini kullandı.

 

Irak Başbakanı Operasyonlar Komutanlığı’nın feshedilmesine ilişkin herhangi bir talebin kendisine ulaşmadığını söyledi.

 

Irak'ta bağımsız siyasetçi Abdulmehdi, 25 Ekim'de kurduğu 22 üyeli hükümetten ilk etapta 14 bakanın ismini meclise sunarak güvenoyu almıştı. Başbakan Abdulmehdi, İçişleri, Savunma, Adalet, Eğitim, Kültür, Yüksek Öğretim, Göç ve Göçmenler, Planlama Bakanlıkları için henüz isim açıklamadı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.