1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Erbil’den PYD’li Halil’e yanıt: Tarih kimin çete olduğunu kanıtlıyor
Erbil’den PYD’li Halil’e yanıt: Tarih kimin çete olduğunu kanıtlıyor

Erbil’den PYD’li Halil’e yanıt: Tarih kimin çete olduğunu kanıtlıyor

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamada, PYD’li Aldar Halil’in Roj Peşmergeleri hakkındaki sözlerinin Kürt taraflar arasındaki diyaloğa zarar verdiği ifade edildi.

A+A-

 

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Halil’in Roj Peşmergelerine ilişkin sözlerine yazılı bir açıklama ile yanıt verdi.

Halil’in PYD ile Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) arasındaki diyaloğu konu alan bir röportajında Roj Peşmergeleri hakkında “Türkiye’nin çeteleri” ifadelerini kullandığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kendisi de çok iyi biliyorlar ki, oluşumundan bu güne kadar Roj Peşmergeşeri kahramanca Kürdistan topraklarını savunmak için ön siperlerde bulundu. Hiçbir vicdan sahibi vatansever de IŞİD teröristlerine karşı savaşta onlarca şehit ve yaralı verdiklerini unutamaz.

Bu tür ifade ve suçlamalar sadece birliğe zarar verir ve asıl amacı Kürt taraflar arasında devam eden diyaloğu sabote etmektir. İşbirlikçilikten bahsedildiğinde insanların aklına kimin geldiği ise açıkça bilinmektedir. Eylemler, tarih ve olaylar kimlerin onun bunun çetesi olduğunu kanıtlıyor.

Aldar Halil’in sözleri

PYD’li Aldar Halil, Rojava’da taraflar arasındaki görüşmelerde Roj Peşmergelerinin Rojava’a dönüşü konusunun gündeme geleceğini ifade etmişt.

Halil, “Onlar aslında Peşmerge değil çetedir. Türk devleti elinde çete olmuşlar. Nerede isterlerse onları kullanıyorlar. Şengal’de YBŞ güçlerine saldırdıklarında onlar aracılığıyla saldırıldı. Başûrê Kurdistan yolunu kapatmak istediklerinde Güney Kürdistan peşmergeleri değil onlar gönderilip yol kapatıldı. Yine Metina ve Gare’de gerillanın üzerine gönderilen güçler onlardı. Çete faaliyetleri yürütenlerin Rojava’da askeri görev yürütmesi mümkün değildir” demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.