1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Erbil'den Bağdat'a: Tehditlerden vazgeçin
Erbil'den Bağdat'a: Tehditlerden vazgeçin

Erbil'den Bağdat'a: Tehditlerden vazgeçin

A+A-

Kürdistan Bölgesi hükümeti, Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin Kürdistan'a yönelik aldığı kararların anayasaya aykırı olduğunu belirterek İbadi'ye tehdit ve abluka girişimlerinden vazgeçmesi çağrısında bulundu.


Başbakanlık resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, merkezi yönetimin Kürdistan'a gözdağı verilmesi amacıyla komşu ülkelere askeri tatbikatlara katılması ve sınır kapılarının kontrolünün ele geçirilmesi amacıyla asker göndermesinin temel prensiplere ve Irak anayasasına aykırı olduğunun altı çizilerek, Irak Parlamentosu'nun bu girişimlere karşı sessiz kalmaması gerektiği belirtildi.


Irak Parlamentosu ve hükümetinin iç sorunlara yaklaşımının anayasaya göre olması gerektiğinin ifade edildiği açıklamada, bu tutumun Irak'ın geleceğine hizmet etmeyeceği vurgulandı.
Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların, Kürdistan'a yönelik abluka için komşu ülkelere çağrıda bulunulmasıyla çözülemeyeceğinin altının çizildiği açıklamada, İbadi'nin açıkladığı yeni kararların çok olumsuz etkilerinin olacağı belirtildi.


Irak ve dünya kamuoyunun gerçekleri bilmesi adına bu açıklamanın yapılmasının gerekli olduğuna kanaat getirildiğinin belirtildiği açıklamada, Irak Başbakanı Haydar İbadi'nin Kürdistan halkının kutsal değerlerine hakaret ettiği ve bunun kabul edilemez olduğu açıklandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.