1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Erbil: Kürdistan halkının iradesini gözardı edemezler
Erbil: Kürdistan halkının iradesini gözardı edemezler

Erbil: Kürdistan halkının iradesini gözardı edemezler

A+A-

 

Kürdistan Böglesi Hükümeti, Güney Kürdistan halkının Baas rejimine karşı yaptığı ayaklanmayla Kürdistan halkının iradesinin hiç bir güç tarafından gözardı edilemeyeceğini gösterdiğini bildirdi.

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Güney Kürdistan'da 1991'de gerçekleştirilen Büyük Ayklanma'nın (Raperin) 27. yıldönümü dolaysıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajda şöyle denildi:

“1991 büyük ve şanlı ayaklanmanın 27. yıldönümünde şehit ve peşmerge ailelerinin yanı sıra bütün Kürdistanlıları kutluyoruz.

Kürdistan halkını iradesinin yansıması olan ayaklanma zülüm ve diktatörlüğü reddetmek için, peşmerge verdiği kurbanlar, vatan evlatlarının fedakarlığı, birlik ve beraberlik sonucu elde edilen büyük bir kazanımdı.

Bu direniş ve sabır ruhu ayaklanmadan günümüze kadar, defalarca terörist ve düşmanların savaş planlarını yere gömmüştür.

Aziz Kürdistanlılar

Kürt milleti, özgürlüğün yanı sıra tarihine ve verdiği kurbanlara layık bir hayatı elde etmek uğruna, mücadele vermiştir. Kürdistan halkının Irak çerçevesindeki meşru hakları, doğal ve adil haklardır, gerçek ortaklık ve uzlaşıdır, anayasaya saygı duymaktır. Bu aynı zamanda, bütün bileşenlerin haklarının sağlandığı ve hiç bir gücün iradesinin dayatamayacağı yeni Irak'ın kuruş prensibidir.

Baskılı rejimlere karşı yapılan ayaklanma ve devrimler, hiç bir gücün Kürdistan halkının yaşama ve özgürlüğe olan isteğini gözardı edemeyeceğini gösteriyor.

Refahın ve istikrarın sağlandığı bir Irak için, anayasanın uygulandığı, gerçek ortaklığın, bütün bileşenlerin haklarının sağlandığı sağlıklı ve demokratik bir sistemin olması şart.

Onlarca yıldır Irak'ın başına gelen felaketler, tekçi rejimlerin baskılı programı ve düşüncesinin dayatması sonucuydu. Söz konusu rejimler yok olup giderken, Irak ve halkı ağır bedelle ödedi.

Sevgili Kürdistanlılar

Ayaklanmanın ruhundan ilham alan sabır ruhu ve barışçıl direniş, bütün meşru haklarımızı elde edene kadar devam edecek. Ayaklanmanın kazanımlarının korunması, herkesin sorumluluğudur.

Moral ve direnişinizin bütün engeller ve planlardan daha güçlü olduğundan eminiz. Birlikte bütün sorunları çözer, engelleri aşarak aydın bir geleceğe doğru adın atabiliriz.

Bütün Kürdistan şehitlerin ruhuna selam olsun.”

 

rudaw

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.