1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ENSK: ABD rejimin Rojava’ya girmesine izin verebilir
ENSK: ABD rejimin Rojava’ya girmesine izin verebilir

ENSK: ABD rejimin Rojava’ya girmesine izin verebilir

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Dış İlişkiler Komitesi Üyesi İbrahim Biro, ABD’nin Suriye’ye yönelik politikasını değiştirdiği söyledi. Biro, “Eğer Rusya, ABD’nin bazı taleplerini yerine getirirse ABD de rejimin Rojava’ya girmesine izin verebilir” dedi.

A+A-

 

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Dış İlişkiler Komitesi Üyesi İbrahim Biro, gündemi değerlendirdi.

 

Rusya’nın İdlib operasyonu için acele ettiğini ifade eden Biro, ABD, koalisyon güçleri ve müttefiklerinin sivil insanlar için endişe ettiklerini söyleyerek operasyonu ertelemeye çalıştıklarını kaydetti.

İdlib operasyonu sırasında insanı felaketlerin yaşayabileceğini vurgulayan Biro, şunları şöyledi:

“ABD DAİŞ’in yenilgiye uğratılmasından sonra silahlı güçlerini Suriye’den çekmeyi planlıyordu. Ama şuan Suriye’deki politikasını değiştirmiş durumda. ABD şuan Suriye krizi için siyasi bir çözüm bulma taraftarıdır.  Ve ABD aynı zamanda İran’ın silahlı güçlerinin de Suriye’den çıkmasını istiyor. DAİŞ de biterse ABD ancak bu şekilde çıkabilir.”    

ABD’nin sivilleri bahane ederek İdlib operasyonunu erteletmeye çalıştığını savunan Biro, “ABD Rusya’ya güvenmiyor, çünkü Moskova daha önce de İran’ın silahlı güçlerini Suriye’den çıkarmak için ABD’ye söz vermişti ama sözlerini yerine getirmedi” dedi.  

Suriye rejimin Batı Kürdistan’a (Rojava) yerleşeceğine dair iddialarla ilgili de konuşan Biro, “Rusya, Suriye rejim güçleriyle Rojava’yı kontrol etmek istiyor. Fakat Suriye’de devam eden sorunlar çözülene kadar ABD silahlı güçlerini Rojava’dan çekmezse rejim böyle bir girişimde bulunamaz. Eğer Rusya bazı bölgeler için ABD’nin isteklerini yerine getirirse o zaman ABD de rejimin Rojava’ya girmesi için yol verebilir” diye konuştu.

ENKS olarak Suriye’deki bütün siyasi ve askeri taraflarla görüştüklerini belirten Biro, yeni Suriye’de çok uluslu bir devletin olması gerektiğini ve Kürtlerin haklarının ancak böyle bir sitem tarafından kabul edilebileceğinin altını çizdi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.