1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ensarioğlu’na ‘YPG’ soruşturması
Ensarioğlu’na ‘YPG’ soruşturması

Ensarioğlu’na ‘YPG’ soruşturması

Eski AK Parti milletvekili Galip Ensarioğlu hakkında 2015 yılında DAİŞ’le girdiği çatışmada yaşamını yitiren bir YPG’linin cenazesine katılmaktan ‘terör’ soruşturması başlatıldı.

A+A-

 

DW Türkçe’nin haberine göre Ensarioğlu dün savcılığa giderek ifade verdi.

Söz konusu taziye, 2016 yılında CHP ve AK Parti arasında tartışmalara neden olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Galip Ensarioğlu’nun Şengal’de DAİŞ’le girdiği çatışmada hayatını kaybeden YPG’li Abdulkadir Durgın için Diyarbakır’da kurulan taziye çadırını ziyaret ettiğini söylemiş ve tepki göstermişti.

Ensarioğlu ise Kılıçdaroğlu’nun sözleri ardından yaptığı açıklamada, “Doğru, katıldım. Hatta bir kez de değil birkaç kez katıldım. Sosyal medyadan da paylaştım. Hâlâ paylaşımım duruyor. Şengal ve Kobani’de IŞİD ile savaşırken ölen, tanıdıklarımın çocuklarının cenazeleriydi. O zaman Türkiye, PYD’yi terör örgütü olarak ilan etmemişti. Hepsi sınır dışında yaşanan çatışmalarda ölmüştü” demişti.

Ensarioğlu’nun sosyal medya hesabından 21 Haziran 2015’te, “Dicle Deran köyünde Şengal’de çatışmada yaşamını yitiren Abdulkadır Durgın’ın taziyesindeyiz. Allah rahmet eylesin” mesajı paylaşılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.