1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ensarioğlu: Barzani Türkiye’deki Kürtler için de bir sembol
Ensarioğlu: Barzani Türkiye’deki Kürtler için de bir sembol

Ensarioğlu: Barzani Türkiye’deki Kürtler için de bir sembol

A+A-

 

AK Parti eski Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Kürdistan ve Türkiye’nin iyi ilişkiler içinde olmasının her iki tarafın da menfaatine olacağını söyledi. 

Önceki dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Kürdistan parlemento seçimleri ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bugün ve yarın Bağdat ile Erbil’e yapacağı ziyaret ile ilgili K24’e değerlendirmelerde bulundu.

Ensarioğlu, Başkan Mesud Barzani’nin hem Türkiye’deki Kürtlerle hem de Türkiye ile öteden beri iyi ilişkiler içerisinde olduğunu söyledi.

“Barzani ailesi Türkiye’de yaşayan Kürtler için de bir sembol” diyen Ensarioğlu, “Türkiye’deki Kürtlere de şiddet dışında, sorunlarını siyaseten dostça çözmesi tavsiyesinde bulunmuş ve bu anlamda da kendi yönetimi Türkiye ile hep iyi ilişkiler içinde olmuştur” dedi.

ÇAVUŞOĞLU’NUN ZİYARETİ

Başkan Barzani liderliğindeki bir Kürdistan yönetiminin Türkiye’nin çıkarları açısından da bir teminat olduğunu vurgulayan Ensarioğlu, Çavuşoğlu’nun Irak ve Kürdistan’a yapacağı ziyaretin de güçlü ilişkilerin kurulması açısından önemli olduğunu belirtti.

Ensarioğlu;  “Bizim Irak ile çok köklü bir bağımız var. Orada Türkmenler, Kürtler, Araplar, Şiiler, Sünniler birlikte yaşıyor ve Türkiye’deki insanların akrabaları, aynı köklere sahipler, aynı kültüre sahipler ve ortak bir geçmişe sahipler. Ortak bir geçmişe sahip olduğumuz gibi ortak bir geleceği de kurgulamamız lazım” diye konuştu.

“REFERANDUM TÜRKİYE’YE YÖNELİK DEĞİLDİ”

Kürdistan Bağımsızlık Referandumu sürecinde gerilen Ankara - Erbil ilişkilerinin de hızlıca onarılması gerektiğini kaydeden Galip Ensarioğlu şu değerlendirmede bulundu:

“Özellikle Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Türkiye’nin çok güçlü ilişkileri vardı. Referandumda döneminde aslında Türkiye’ye yönelik olmadığı halde burada farklı algılanan bir süreci yaşadık. Ama hemen ardından hızlı bir şekilde bu ilişkileri toparlayıp devam etmemiz lazım. Çünkü Türkiye’deki insanlar da Türkiye de orayla iyi ilişkiler içerisindeler, hem ticari anlamda hem de sosyal-siyasal anlamda çok güçlü ilişkilerin kurulması ihtiyacını sürekli dile getiriyor.

Türkiye’nin menfaati de bu burada var. Oranın menfaati de Türkiye ile iyi ilişkilerdedir. Ben hızlı bir şekilde bu işin onarılıp ondan sonra daha güçlü bir geleceği birlikte kurgulanacağı kanaatindeyim. Dışişleri Bakanı’nın da bu ziyareti inşallah bu ilişkilerin geliştirilmesine katkı sunacaktır.”

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.