1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. ENKS’den birlik ve çözüm vurgusu
ENKS’den birlik ve çözüm vurgusu

ENKS’den birlik ve çözüm vurgusu

A+A-

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Suriye’de Kürt meselesinin çözümü için ve Kürt siyasi hareketleri arasında birlik olması gerektiğini vurguladı.

ENKS Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, Kürt meselesinin çözümü için demokratik girişimlerin yapılması ve Kürt siyasi partileri arasında birlikteliğin sağlanması için 12 Mayıs’ta partinin bir toplantı düzenlediği belirtildi.

Suriye rejiminin sorunların çözümünde askeri yöntemleri halen bir seçenek olarak gördüğünü vurgulayan ENKS, Suriye’de siyasi sürecin başlaması için uluslararası toplumdan rejime baskı yapmasını istedi.

Toplantıda Suriye muhalefeti arasında yaşanan krizler ve çatışmalar üzerinde de durulduğu ifade edildi.

Açıklamada, Kürtler ve diğer halkların hakları ve demokratik bir Suriye için tarafların birlikte hareket etmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

ENKS, Afrin’de bulunan silahlı grupların hak ihlalleri, bölge halkına yönelik gasp, kaçırma ve şiddet olayları da kınandı ve sorumluların cezalandırılması istendi.

ENKS ayrıca, Kürtler arasındaki birliğin sağlanmasında ABD, Uluslararası Koalisyon ve Kürdistan Bölgesi’nin çabalarından dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.