1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. ENKS yeni başkanını seçti
ENKS yeni başkanını seçti

ENKS yeni başkanını seçti

A+A-

 

 

Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi (ENKS) gerçekleştirdiği olağan kongresinde yeni başkanını seçti.

ENKS’nin 7 Kasım’da yapılması gereken olağan kongresi yaklaşık 1 ay gecikmeli olarak dün Rojava'nın Qamişlo kentinde gerçekleştirildi. Kongrede ENKS Genel Başkanlığı'na Suriye - Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) Sekreteri Siûd Mela  seçildi.

Kongrede ayrıca ENKS'nn yönetim kurulu da yeniden seçildi. Buna göre; Fesla Yusif, Nihmet Dawud ve ismi sonra belirlenecek bir Suriye-Kürt Birlik Partisi (PYK-S) üyesinin ENKS başkanlık komitesine seçildiği kaydedilirken ENKS Dışilişkiler Komitesi'ne Tahir Sifuk, Siyamend Haco, İbrahim Biro, Kamiran Haco ve İsmail Hesaf'ın seçildi.
Öte yandan ENKS eski Başkanı İbrahim Biro'nun Cenev- 8 görüşmeleri sonuçlanıncaya kadar başkanlık görevini yürüteceği belirtildi.

Kongreyle ilgili Kurdistan24'e açıklamalarda bulunan ENKS eski Başkanı İbrahim Biro, 7 Kasım'da yapmayı planladıkları olağan kongrelerinin PYD’ye bağlı birimlerin engellemeleri nedeniyle ertelendiğini bildirdi.

Tüm engellemelere rağmen gecikmeli de olsa kongrelerini gerçekleştirdiklerini belirten Biro, Batı Kürdistan’da Kürt halkının geleceği için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.