1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. ENKS Rojava için Duhok Anlaşması’na işaret etti
ENKS Rojava için Duhok Anlaşması’na işaret etti

ENKS Rojava için Duhok Anlaşması’na işaret etti

A+A-

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üst düzey yöneticilerinden Muhsin Tahir, Rojava’daki sorunların çözümü için Duhok Anlaşması’na işaret etti.

K24'te yayınlanan Rojev (Gündem) programında Rojava’daki son gelişmeleri değerlendiren ENKS’li Muhsin Tahir, iki gün önce Kamışlo’da Ermeni Katolik Kilisesi rahibine yönelik gerçekleşen saldırının bölgede yeni endişelere sebep olduğunu söyledi.

Tahir, Rojava’da durumun gergin olduğunu ifade ederek, bölgede çok sayıda bilinmeyen silahlı grubun varlığına dikkat çekti.

11 Kasım’da Kamışlo’da Ermeni Katolik Kilisesi Rahibi Hovsep Petoyan ve babası Abraham Petoyan’a silahlı saldırı düzenlemesinin Rojava’da yeni endişeleri beraberinde getirdiğini vurgulayan Tahir, şunları söyledi:

“Rojava’da çok sayıda güç ve devlet bulunuyor. Kimse kimseyi de bilmiyor. Bunlar Kamışlo’da gerçekleşen saldırının nasıl ve kimler tarafından yapıldığını biliyorlar ama kimse söylemiyor. Bir gerçek var ki bu saldırı, Kürtler, Kürdistan ve insanlık düşmanları tarafından yapıldı.”

Tahir, Rojava’da bulunan terör örgütlerine karşı uluslararası topluma destek çağrısı yaptı.

ENKS yetkilisi, Rojava’da Kürt halkının taleplerinin yerine getirilmesi için Kürt siyasi partilerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, bunun çözüm yolunun 2014’te Başkan Mesud Barzani’nin öncülüğünde yapılan Duhok Anlaşması’nın uygulanması olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.