1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. ENKS: PYD ve DSG’nin Kürdistan Bölgesi'ne yönelik tehditleri tehlikeli bir gelişmedir
ENKS: PYD ve DSG’nin Kürdistan Bölgesi'ne yönelik tehditleri tehlikeli bir gelişmedir

ENKS: PYD ve DSG’nin Kürdistan Bölgesi'ne yönelik tehditleri tehlikeli bir gelişmedir

A+A-

K24’e konuşan ENKS Başkanlık Konseyi Üyesi Süleyman Oso, bazı Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yetkililerinin Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge Güçleri'ne yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

PYD ve DSG yetkililerinin Kürdistan Bölgesi'ne yönelik tehditlerini tehlikeli bir gelişme olarak değerlendiren ENKS’li Oso, “Özellikle DSG kendisini Suriye’nin ulusal bir gücü olarak görüyor ve Kürt, Arap, Süryani ve Asuri bileşenlerinden oluşuyor. Bu tehdit ve açıklamalar siyasi ve askeri açıdan tehlikeli bir gelişmedir. Bu nedenle ABD'den bu tehditler ve açıklamalar konusundaki tutumunu netleştirmesini istiyoruz. Çünkü bölgede yeni dalgalanmalar oluşuyor, bunun sonucu iyi olmayacaktır” ifadelerini kullandı. 

Kürtler arasındaki çatışmaların düşmana hizmet ettiğini vurgulayan Oso, şunları söyledi:

ENKS, her zaman Kürtler arasındaki kardeş kavgasını reddetmiştir. Çünkü kavga Kürtlerin geleceğine hizmet etmiyor. Çatışma Kürtlerin düşmanlarının çıkarına olduğu için her zaman reddetti. ENKS, Kürt güçleri arasında her zaman barış ve istikrar kaynağı olmaya çalışmış ve halkımızın çıkarlarına aykırı hiçbir silahlı çatışmada taraf olmamıştır.”

Oso açıklamada, "ENKS, olarak daha önce Kürdistan Bölgesi'nde Peşmerge Güçleri ile PKK mensupları arasında meydana gelen olaylarla ilgili bir açıklama yaparak karşı çıkmıştı. Şehit ve yaralı Peşmergelerin olduğu saldırıları da kınadık” dedi.  

PKK'ye Kürdistan Bölgesi yasalarına saygı duyması çağrısında bulunan Oso, “PKK’ye Kürdistan Bölgesi yasalarına ve kurumlarına saygılı olması için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Bütün Kürt partileri ve güçleri, Kürdistan Bölgesi’ne saygı göstermeli, bölge devletlerine Kürdistan’a siyasi ve askeri müdahalede bulunma bahanesi verilmemelidir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.