1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. ENKS: KDP-S üyelerinin kaçırılması Kürt diyaloğunu bitirmeye yönelik
ENKS: KDP-S üyelerinin kaçırılması Kürt diyaloğunu bitirmeye yönelik

ENKS: KDP-S üyelerinin kaçırılması Kürt diyaloğunu bitirmeye yönelik

A+A-

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) yaptığı açıklamada, son dönemde PYD tarafından Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye (KDP-S) üyelerinin kaçırılması olaylarının artmasını kınayarak, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve Amerika’dan duruma müdahale etmesini istedi.

Açıklamada, “Dostlarımız, toplum ve aydınların Kürtler arası diyaloğun başarıya ulaşması için yaptığı çağrılara rağmen PYD güvenlik kurumları, insan hakları ilkelerini ihlal ederek 17 Temmuz’da bazı KDP-S üyelerini kaçırmıştır” denildi.

KDP-S üyeleri Mihemed Salih Ehmed’in Çil Axa’da, Izedin Mehmud ve Mihemed Eyo’nun Kamışlo’da ve Berzan Husên’in Girkê Legê’de kaçırıldığı belirtilen açıklamada, Kobani’de de Kürdistani Birlik Partisi yöneticilerinden Weysi Şêxi’nin de evine baskın düzenlendiği kaydedildi.

ENKS, bu tür faaliyetlerin toplumun küçük düşürülmesi, farklı görüşlerin bastırılması ve Kürt diyaloğunun bitirilmesine yönelik olduğunu vurguladı.

Açıklamada ayrıca, Kürt diyaloğuna öncülük eden DSG ve ABD’den duruma müdahale edip kaçırılanların serbest bırakılması istendi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.