1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ENKS GREV BAŞLATIYOR
ENKS GREV  BAŞLATIYOR

ENKS GREV BAŞLATIYOR

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Demokratik Birlik Paritisi’ne (PYD) tepki olarak greve gidiyor.

A+A-

 

 

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanı Yardımcısı Fesla Yusuf, Rojava Özerk Yönetimi Asayişi’nin 2 ofislerini kapatmasına tepki gösterdi.

Rûdaw’a konuşan Fesla Yusuf, Kamışlo ve Çilaxa ofislerini kapatmasına tepki göstererek, “Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kamışlo’da Kürdistan bayrağı dalgalanana kadar da çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Fesla Yusuf, Pazar günü Kamışlo’da kapatılan ofisin önünde protesto eylemi yapıp, greve başlayacaklarını söyledi.

Fesla Yusuf, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim Kamışlo’daki ofislerimiz PYD tarafından kapatıldı. Parti üyeleri olarak toplanıp bazı önemli kararlar aldık. Bunlardan biri de Pazar günü ENKS ve Kürt davasını zayıflatmak isteyenlerin yanlış tutumlarına karşı greve başlamak olacak. Burada ENKS ve üyelerine yapılan açık bir şekilde terördür. Bu politikanın Kürt davası ile bir ilgisi de yoktur.

Biz açık bir şekilde söylüyoruz. Bu hareketler Kürtlere hizmet etmiyor. Bu politikalar sadece ve sadece Kürtlerin düşmanlarına hizmet ediyor. Batı Kürdistan’ın özgür olduğunu söylüyorlar. Tüm halklar özgürleşmiş ve maalesef sadece Kürtler özgür değil. Bunlar sadece Kürtler üzerinde baskı oluşturuyor.

Biz Kürtlerin taleplerini dikkate alan bir proje ile hareket ediyoruz. Bizim davamız her türlü engele rağmen devam edecek. Bu mücadele için Pazar günü kentimizde greve başlıyoruz. Bu engellemelere karşı binlerce defa haykırıyoruz. Bizler Kamışlo’da Kürdistan bayrağı dalgalanana kadar bu mücadeleyi vereceğiz.”

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.