1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Emniyet, Birlik soruşturması için istenen görüntüleri vermedi
Emniyet, Birlik soruşturması için istenen görüntüleri vermedi

Emniyet, Birlik soruşturması için istenen görüntüleri vermedi

Hacı Lokman Birlik soruşturması mesafe engeline takıldı. Emniyet, Birlik’in cansız bedenini yerlerde sürükleyen zırhlı aracın görüntülerini savcılığa göndermedi. Gerekçe olarak da “Zırhlı araç Beytüşşebap’ta ne zaman döneceği belli değil,” dedi.

A+A-

3 Ekim’de Şırnak’taki Dicle Mahallesi’nde çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve cenazesi zırhlı araca bağlanarak yerde sürüklenen Hacı Lokman Birlik’in, yerde sürüklenme görüntüleri ortaya çıkmıştı.
 
Ailesinin suç duyurusu üzerine, ‘kişinin hatırasına hakaret’ suçuyla 4 Ekim’de Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
 
Aile, Hacı Lokman Birlik’le ilgili ulaşabildiği görüntüleri savcılıkla paylaştı. Ancak, olay günü zırhlı araç tarafından çekilen görüntü hala dosyaya girmedi.
 
Şırnak Başsavcılığı, Emniyet’ten olay günü görevli olan zırhlı aracın kamera kayıtlarını istedi. Emniyet cevaben, “Söz konusu aracın Şırnak’ın bir diğer ilçesi Beytüşşebap’a gönderildiğini, dönüş tarihinin belli olmadığını,” savcılığa bildirdi.
 
‘Dosyanın sürüncemede kalması isteniyor’
 
Birlik’in avukatı Fazilet Taştanarserim, “Beytüşebap merkeze çok yakın. Ortada keyfi bir tutum var, dosyanın sürüncemede kalması isteniyor,” suçlamasını yaptı.
 
Avukat ayrıca dosyaya ismi bildirilen 6 polisten ikisinin ifadeye çağrıldığını, onların da henüz gelmediği bilgisini verdi.
 
‘Çevredeki bankalar da kamera kayıtlarını vermiyor’
 
Taştanarserim, “Birçok polis görüntüsü kameralara yansıyor, ancak birkaçı dışında kimse ifadeye çağrılmıyor. Çevredeki bankalar da çeşitli bahanelerle kamera kayıtlarını vermiyor,”  dedi.
 
28 kurşun
 
Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in kayınbiraderi Hacı Lokman Birlik’in otopsi raporunda 28 kurşun izine rastlanmıştı.


 
İMC

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.