1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Eliot Engel: Kürtler topraklarının sahibidir
Eliot Engel: Kürtler topraklarının sahibidir

Eliot Engel: Kürtler topraklarının sahibidir

A+A-

ABD Dışişleri Komitesi Başkanlığı’na seçilen Engel, “Kürtlere karşı büyük bir sempatim var, onlar kendi topraklarının sahibidir” şeklinde konuştu.

ABD’de 6 Kasım’da yapılan Temsilciler Meclisi seçimlerinde çoğunluğu, 8 yılın ardından Demokrat Parti elde etti.

Demokratlar, kilit bölgelerin önemli bir kısmını kazanarak, çoğunluğu ele geçirmeyi başarırken, Senato’da çoğunluk Cumhuriyetçilerin elinde kaldı.

Böylece son 2 yıldır, yürütme ve yasamanın tamamının tek bir partiye ait olduğu dönem sona ermiş oldu.

Seçimlerin ardından 3 Ocak 2019’da ABD Dışişleri Komitesi Başkanlığı’na geçecek Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Eliot Engel, 25 Eylül 2017’de gerçekleşen Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’na destek veren isimlerden birisi.

Referandumdan önce bağımsız Kürdistan’a destek mesajı veren Engel, “Kürtler onyıllardır böyle bir kampanyanın başlamasını bekliyordu. Bu, şaşılacak bir durum değildir. Kürtler kendi kaderlerini tayin etmek istiyor” ifadelerini kullanmıştı.

Engel, eski ABD Başkanı Barack Obama’ya da, “Filistinlilerin olduğu gibi, kendi kaderini tayin etme Kürtlerin de hakkıdır” demişti.

ABD’nin başkenti Washington’da K24’e konuşan Engel, “Kürtlere karşı büyük bir sempatim var, onlar kendi topraklarının sahibidir” dedi.

Öte yandan, K24’e konuşan The New York Times yazarı ve insan hakları aktivisti Kathryn Porter ise, “Kürtlere yardım etmenin daha iyi yollarının bulunması gerektiğini” belirterek, kendisini siyasi açıdan bağımsız biri olarak tanımladı.

ABD Başkanı Donald Trump, seçim sonuçlarının ardından Twitter hesabından yayımladığı mesajında, “Herkese teşekkür ediyorum, bu muazzam bir başarıdır” ifadesini kullanmıştı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.