1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Eli Ewni: Berhem Salih Kürtleri temsil etmiyor
Eli Ewni: Berhem Salih Kürtleri temsil etmiyor

Eli Ewni: Berhem Salih Kürtleri temsil etmiyor

A+A-

Eli Ewni, Berhem Salih'in Kürtleri temsil etmediğini vurguladı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (YNK) bağlı medya organları, Hoşyar Zebari'nin, Berhem Salih'ten ilişkileri normalleştirme talebinde bulunduğu iddialarında bulunmuştu.

Konuyla ilgili BasNews'e konuşan Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Yönetim Kurulu Üyesi Eli Ewni,YNK medyasında yer alan iddiaları reddederek, "YNK'nin PDK'den talepleri arasında Başkan Barzani'nin Berhem Salih ile görüşmeyi kabul etmesi de vardı ancak, Başkan Barzani bu talebi red etti" dedi.

Eli Ewni sözlerini şöyle sürdürdü: "Berhem Salih, kurduğu Adalet ve Demokrasi Koalisyonu'nu bırakmadan önce Başkan Barzani kedisiyle konuştu ve eğer Irak Cumhurbaşkanlığı için aday olacaksa destek vereceklerini ve bu konuyla ilgili YNK ile uzlaşma zemini yaratacaklarını aktardı. Ancak Berhem Salih, Irak Cumhurbaşkanlığı makamı için koalisyonunu ve arkadaşlarını bırakıp YNK'ye geçti."

PDK ve Başkan Mesud Barzani'nin Berhem Salih'i muhatap almadığını ve Salih ile her hangi bir konuda görüşmeyeceklerini vurgulayan Ewni, "Berhem Salih, Kürtler ve Kürdistan'ın hakkını yedi ve Kürtleri temsil etmiyor. Kürtlerin elinde olan bir kararın Arapların eline düşmesine sebep oldu. Salih Kürtlerin oylarıyla değil, Arapların oylarıyla Cumhurbaşkanı oldu" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.