1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Elçi'nin polis silahıyla ölmesi yüksek bir ihtimal'
'Elçi'nin polis silahıyla ölmesi yüksek bir ihtimal'

'Elçi'nin polis silahıyla ölmesi yüksek bir ihtimal'

Hukukçular Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi cinayetini Sputnik'e değerlendirdi. Azadi Hareketi Genel Sekreteri Avukat Sıtkı Zilan, Elçi'nin polis silahıyla öldürülmesinin yüksek bir ihtimal olduğunu söyledi.

A+A-

28 Kasım'da Diyarbakır'da çıkan silahlı çatışmada Diyabakır Baro Başkanı Tahir Elçi öldürüldü. Çıkan olaylarda iki polis memuru da hayatını kaybetti. Elçi, ensesinden aldığı tek kurşunla yaşamını yitirdi. Çatışma anı Elçi'nin yayında bulunan kameramanlar tarafından saniye saniye görüntülendi. Ancak, cinayetin failinin kim olduğu henüz tam olarak belirlenemedi.
 
ZİLAN: KASITLI MI, KAZA MI HENÜZ BELLİ DEĞİL
 
Sputnik'e konuşan Azadi Hareketi Genel Sekreteri Avukat Sıtkı Zilan, Tahir Elçi'nin polis silahıyla öldürülmesinin yüksek bir ihtimal olduğunu belirterek, "Bu öldürme kasıtlı mı yoksa çatışmada bir kaza sonucu mu, bu konuda kesin konuşmak henüz mümkün değil" dedi. Deliller netleşene kadar temkinli hareket etmek gerektiğini vurgulayan Zilan, "Eğer Tahir Elçi kaza sonucu değil, kasıtlı olarak öldürülmüşse barış zemini tamamen ortadan kalkar. Ki ne Kürtler ne de Türkiye halkı şu an ortada olmayan barış zemininin tamamen ortadan kalkmasını istemez" ifadelerini kullandı.
 
ELÇİ: FAİLİ MEÇHUL KALMA İHTİMALİ VAR
 
Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri Barolar Birliği Sözcüsü Avukat Nuşirevan Elçi ise cinayetin devlet tarafından bir an önce tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması gerektiğini belirterek, "Kürt hukukçular olarak korkumuz bu cinayetin de faili meçhul olarak tarih sayfalarında yer almasıdır. Bu Türk devletinin geleneğidir. 90'lı yıllarda 17 bin 500 faili meçhul cinayet işlendi ve devlet hâlâ katilleri ortaya çıkarmış değil" dedi. Tahir Elçi'nin öldürülmesinde kaza ihtimalinin de olduğunu söyleyen Elçi, "Katıldığı bir TV programında 'PKK terör örgütü değildir' demesi ve sonrasında aldığı tehditler ister istemez akıllara Tahir Elçi'nin kasıtlı olarak öldürüldüğünü getiriyor" şeklinde konuştu.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.