1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Elazığ'da 4 kişi daha enkazdan çıkarıldı: Ölü sayısı 35'e yükseldi
Elazığ'da 4 kişi daha enkazdan çıkarıldı: Ölü sayısı 35'e yükseldi

Elazığ'da 4 kişi daha enkazdan çıkarıldı: Ölü sayısı 35'e yükseldi

Elazığ'da depremin ardından yoğun bir şekilde devam eden arama kurtarma çalışmalarında , 4 kişiye daha ulaşıldı

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Elazığ'daki depremin ardından devam eden çalışmalarda 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını ve ölü sayısının 35'e yükseldiğini aktardı.

Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini söyleyen Oktay, "Sayın Cumhurbaşkanımızı yurt dışına uğurladık. Sahada gördüğü olaya tam hakimiyetimizin, ve oluşabilecek ihtiyaçlara anında cevap verebileceğimizin rahatlığıyla yurt dışına uğramış olduk" ifadelerini kullandı.

Soylu: Sürsürü'de 6 kişi enkaz altında

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiğini duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 45 kişinin sağ kurtarıldığını aktardı.

Soylu, Mustafapaşa Mahallesinde son kişinin de enkazdan çıkarıldığını kaydederken, Sürsürü Mahallesinde enkaz altında bulunan 6 kişinin çıkarılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Elazığ'daki 6.8'lik depremin en çok yıkıma neden olduğu bölgelerden biri olan Sürsürü mahallesinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sürsürü'de depremde yıkılan bir binanın birinci katına ulaşıldı. 

Ekipler yeni sedye istedi. 3 kişi enkazdan çıkarıldı. Ancak sağ olup olmadıklarına dair henüz bilgi verilmedi. Resmi açıklama yapılması bekleniyor. 

Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazında arama kurtarma sonucunda bir kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

"31 yıkık bina var"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum da "Elazığ merkez ve Sivrice ilçesinde 31 yıkık, 249 ağır hasarlı, 56 orta hasarlı 349 da az hasarlı bina tespit ettik" açıklaması yaptı.

 

 

Independent 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.