1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. El Kaide Azzaz'ı düşürdü, YPG ile çatışmalar..
El Kaide Azzaz'ı düşürdü, YPG ile çatışmalar..

El Kaide Azzaz'ı düşürdü, YPG ile çatışmalar..

El Kaide bağlantılı gruplar, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yaşanan çatışmalar ardından Suriye'nin Azzaz kentinde denetimi ele geçirdi ve Kastel Cindo tepesindeki YPG noktasına saldırdı.

A+A-

El Kaide Azzaz'ı düşürdü, YPG ile çatışmalar var

Alınan bilgilere göre Azzaz'ın tamamını ele geçiren El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), kent sınırında bulunan Kastel Cindo'daki YPG kontrol noktasına saldırdı. Şiddetli çatışmalar yaşanırken, ilk bilgilere göre 4 El Kaide üyesi YPG güçleri tarafından öldürüldü. Çatışmalar devam ediyor.

Suriye'nin Azzaz bölgesinde IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu'na bağlı gruplar arasında son günlerde duran çatışmalar bu sabaha karşı yeniden başlamıştı.

Çatışmalar giderek Kürt bölgelerine yaklaştığı için YPG güçleri Kastel Cindo tepesini de ele geçirmişti. YPG ayrıca Kastel Cindo'dan Efrin'in Cindere ilçesi ile İdlib'in Atma bölgesi arasında bulunan Meremine köyüne kadarki tüm stratejik tepelerdeki mevzilenmesini olası saldırılara karşı gözden geçirmişti.

24 Eylül'de IŞİD, YPG'nin Efrin'in Cinderes ilçesi ile İdlib'e bağlı Türkiye sınırındaki Atma arasında ele geçirdiği mevzilere yönelik havan topları ve uçaksavar gibi ağır silahlarla saldırı başlatmıştı.  YPG kaynaklarına göre 24 Eylül- 1 Ekim 100'ü aşkın IŞİD üyesi öldürüldü.  Bunlar arasında IŞİD Genel Komutanı Ömer El Şişani ve IŞİD emiri Abdulkerim El İmarati de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.