1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. El-Hudari: Gazze Çöküyor!
El-Hudari: Gazze Çöküyor!

El-Hudari: Gazze Çöküyor!

A+A-

 

 

Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Milletvekili Cemal El-Hudari, Kerem Ebu Salim Kapısı'nın kapalı olması ve 2.500 tırın Gazze Şeridi'ne girişine on gündür izin verilmemesi nedeniyle Gazze Şeridi'nin hayatın her alanında çöküşün son aşamasında olduğunu söyledi.

Cemal El-Hudari, dün Gazze'deki Beytu's-Sahafe'de düzenlediği basın toplantısında, 11 yılı aşan abluka sebebiyle Gazze Şeridi'ndeki fabrika ve atölyelerin sadece yüzde 30'unun çalışmaya devam edebildiğini belirtti.

El-Hudari, son on gündür Kerem Ebu Salim Kapısı'nın kapalı olması ve ablukanın ağırlaştırılarak yakıt girişine izin verilmemesi nedeniyle söz konusu atölye ve fabrikaların da hammadde sıkıntısı çekmeye başladığını bildirdi.

İşgal rejiminin yaklaşık 1000 zaruri malın Gazze Şeridi'ne girişine izin vermediğini kaydeden El-Hudari, ticaret ve sanayi mallarıyla yüklü 2000 tırın kapıda bekletildiğini açıkladı.

El-Hudari, işgal rejimini ablukayı kaldırmaya ve tüm kapıları açmaya mecbur edecek uluslararası bir karara ihtiyaç olduğunu ifade etti.

İsrail'in Gazze Şeridi kapılarındaki uygulamasının uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çeken El-Hudari, uluslararası toplumu ablukaya son vermesi için İsrail'e baskı yapmaya davet etti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.