1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Duran Kalkan: ABD kararında ciddi
Duran Kalkan: ABD kararında ciddi

Duran Kalkan: ABD kararında ciddi

ABD’nin, başına para ödülü koyduğu PKK yöneticilerinden Duran Kalkan, bu kararın ciddi olduğunu söyledi.

A+A-

 

ABD, PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın yerinin bildirilmesi durumunda toplam 12 milyon dolarlık ödül verileceğini açıklamıştı.

 

Duran Kalkan, ANF’ye verdiği röportajda ABD’nin kararına ilişkin, “Bu saldırıyı önemsemek gerekir. Ciddidir. İnkar-imha ve küresel gericilik, fırsat bulursa Kürt soykırımını başarıya götürmek istiyor. PKK’yi tasfiye ederek, Kürtleri parçalayarak, Kürt inkarı ve imhasını gerçekleştirmek istiyor. Bu tehlike vardır. Bu tümden kalkmış değildir. Kimse hata ve yanlış içinde olmamalıdır, yapmamalıdır. Mücadele edilirse de çok zayıftır” dedi.

“ABD, yeniden komployu diriltmeye, örgütlemeye ve güncelleştirmeye, yeni bir komplo sürecini başlatmaya çalışıyor. Yönetimimize karşı vur emri düzeyindeki son saldırı kararı, bunu ifade ediyor” diyen Kalkan, şu ifadeleri kullandı:

“Daha çok neyi öne sürüp kazanacaklar belli değildir. Fakat bununla biraz daha saldırı geliştirmek, kafa karıştırmak, bazı Kürt çevrelerini ürkütmek, Kürtleri parçalamak vb. arayışlar ve istemleri var. Bunları istiyorlar.”

Kalkan ayrıca, “ABD’nin başlattığı yeni saldırıya karşı mücadele etmelidir” ifadesini kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.