1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Dünyanın en güvenli 5’inci kenti Erbil
Dünyanın en güvenli 5’inci kenti Erbil

Dünyanın en güvenli 5’inci kenti Erbil

Başkent Erbil, dünyadaki güvenli kentler sıralamasında 5’inci sırada yer aldı.

A+A-

 

Dünya kentleriyle ilgili en büyük veri tabanına sahip olan Numbeo sitesi, dünyanın en güvenli şehirlerinin listesini paylaştı.

 

Daily Mail Gazetesi’nde yer alan habere göre, dünyanın çeşitli ülkelerini ziyaret eden turistlerin kentlere verdiği puanların yer aldığı Numbeo verilerinde dünyanın en güvenli kentleri arasında ilk sırayı Ortadoğu kentleri aldı.

En güvenli kentler sıralamasında ilk 10’a girenlerin isimlerinin paylaşıldığı haberde, Ortadoğu başkentlerinin güvenli kentler sıralamasında 1’inci sırada yer almasının şaşırtıcı olduğu yorumu yapıldı.

Listede ilk sırada yer alan kentler şöyle:

1- Abu Dabi

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti olan Abu Dabi, dünyanın en güvenli kentleri sıralamasında 1’inci sırada yer alıyor. Abu Dabi, dünyanın en zengin kentlerinden biri olarak biliniyor.

2- Doha

Katar’ın son dönemde komşu ülkelerle ilişkilerinin kötü olmasına rağmen başkent Doha’yı ziyaret eden turistler, kente iyi puan veriyor.

3- Osaka

Geçtiğimiz yıl güvenli kentler sıralamasında 14’üncü sırada yer alan Japonya’nın Osaka kenti bu yıl 3’üncü sıraya yükseldi.

4- Quebec

Kanada’nın Quebec kenti turistler tarafından en çok beğenilen kentler arasında yer alıyor.

5- Erbil

Kürdistan’ın başkenti Erbil, tarihi eserleri, güvenli oluşu ve farklı din, mezhep ve kültürler arasında var olan hoşgörü ortamıyla kenti ziyaret eden turistler tarafından en iyi puan alan kentler arasında 5’inci sırada yer alıyor.

Sıralama, Singapur, Basel (İsviçre), Tokyo (Japonya), Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri) ve Münih (Almanya) kentleriyle devam ediyor.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.