1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Dünya Sağlık Örgütü'nden acil toplanma kararı
Dünya Sağlık Örgütü'nden acil toplanma kararı

Dünya Sağlık Örgütü'nden acil toplanma kararı

Dünya Sağlık Örgütü, Çin'de ortaya çıkan coronavirüs ile ilgili acil olarak toplanma kararı aldı.

A+A-

 

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı alarma geçiren yeni tip coronavirüsü sonrasında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) acil toplanma kararı aldı.

Yeni tip coronavirüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilmişti. Wuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık 2019'da kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli" hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Ülkede yeni tip coronavirüse yönelik bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Virüsün kısa sürede Wuhan'dan diğer kent ve eyaletlere sıçraması nedeniyle 22 Ocak'tan bu yana başta Wuhan olmak üzere, Hubey eyaletine bağlı irili ufaklı 17 kentte toplu ulaşım durdurulmuştu.

Ülkede bugün itibarıyla can kaybı 132'ye, virüs bulaşan hasta sayısı 5 bin 974'e, müşahede altındaki hasta sayısı 59 bin 990'a çıktı.

Öte yandan, virüsün Avrupa ülkeleri Almanya ve Fransa'da görüldüğü bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.