1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dünya Kudüs Günü İçin Çağrı
Dünya Kudüs Günü İçin Çağrı

Dünya Kudüs Günü İçin Çağrı

Her yıl, Ramazan ayının son cuması bütün dünyada kutlanan Kudüs Günü'nü İstanbul'da da ihya etmek için Kudüs Günü Platformu Sivil Toplum Kuruluşlarına çağrıda bulundu.

A+A-

 

Platform tarafından yayımlanan bildiride, Kudüs'ün ümmetin ortak sorunu olduğu vurgusu yapıldı ve"Hiçbir ayrım yapmadan, daha önce katılan-katılmayan tüm STK’larımızın temsilcilerini bu platforma destek vermek ve istişaresine katılmak üzere davet ediyor ve bekliyoruz" ifadeleri kullanılarak STK'lara çağrı yapıldı.

Kudüs Günü Platformu tarafından yayımlanan bildiri şu şekilde:

TÜM İSLAMİ STK’LARA AÇIK DAVET

KUDÜS GÜNÜ İSLAMIN DİRİLİŞ GÜNÜDÜR

Bismillahirrahmanirrahim

“Kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allahın şanı yücedir. Doğrusu O işitir ve görür.”. İsra Suresi/1

Müslümanların ilk kıblesi olan mescidi aksa ve Filistin toprakları 1948 yılından bu yana Siyonist rejimin işgali altındadır.
Tam 70 yıldır, Müslümanların onuru Siyonist askerlerin kirlettiği Mescid-i Aksa ve Kudüs’te ayaklar altına alınmakta, tüm uluslararası antlaşmaları veuyarıları hiçe sayan İsrail, işgalini şımarıkça sürdürmektedir.

Kudüs, vahye dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir.

Kudüs, biz Müslümanlar için ilk kıble ve sürekli cihadımızın adıdır.

1979 yılından bu yana 39 yıldır rahmet ayı Ramazan’ın son cuması tüm dünyada Kudüs günü olarak ihya edilmekte, Siyonist rejim lanetlenmektedir.

Bu yıl ABD başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesi ve ardından büyük elçiliğini Kudüs’e taşıması sonucu, Filistinli kardeşlerimiz 15 Mayıs’ı, “Filistin’e geri dönüş günü” olarak ilan etmiş, binlerce Filistinli; işgal altındaki toprakların sınırlarına yürümüş, çıkan çatışmalarda yüzlerce kardeşimiz şehit olmuş, binlercesi de yaralanmıştır.

Kudüs’ün doğusuyla batısıyla Filistin halkına ait olduğu ve Filistin’in ebedi başkenti olarak kalacağını ve Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağımızı ilan etmek üzere her yıl olduğu gibi, bu yıl da Ramazan ayının son cuması olan 8 Haziran 2018 günü, Cuma namazında Fatih Camii’nde buluşarak, Saraçhane Parkı’na yürüyecek ve İslami STK’larımızın oluşturduğu Kudüs Günü Platformu olarak kitlesel basın açıklaması yapacağız.

Kudüs günü istişaresi için platform olarak ilk toplantımızı 26 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirdik. İkinci toplantımız ve programa son şeklini vereceğimiz istişare toplantısı 2 Haziran Cumartesi günü saat 16:00’da, Büyük Karaman Caddesi No:21 Fatih Akıncıları Derneği adresinde yapılacaktır. Hiçbir ayrım yapmadan, daha önce katılan-katılmayan tüm STK’larımızın temsilcilerini bu platforma destek vermek ve istişaresine katılmak üzere davet ediyor ve bekliyoruz.

Kudüs ümmetin ortak sorunudur.

Bugün istikbara baş kaldırma, ihtilaflarımızı unutma, ümmet bilincimizi öfkemizle yumruk yapıp Siyonist rejimin yüzüne indirme günüdür.
Bugün tüm Müslümanların müstezafların meydanlara çıkma, haykırma günüdür.

Bugün imanın günüdür. Çünkü Kudüs’e giden yol bizzat imanın kendisinden geçer.

KUDÜS GÜNÜ PLATFORMU

 

İstişare Toplantı Tarihi: 2 Haziran Cumartesi Saat: 16.00

Adres: Büyük Karaman Caddesi No:21 Fatih Akıncıları Derneği Fatih/ İstanbul

İrtibat: Platform Sekreteryası Mehmet Şahin 0532 313 83 05

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.