1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Dünya Gazze'den Yükselen Çığlıklara Sessiz Kalamaz
Dünya Gazze'den Yükselen Çığlıklara Sessiz Kalamaz

Dünya Gazze'den Yükselen Çığlıklara Sessiz Kalamaz

A+A-

 

Gazze’de korona salgınının yayılmasına karşı ülkelerin sessiz kalmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Berhum, ”Koronavirüs salgını nedeniyle 14 yıldır abluka altına yaşamaya mahkûm edilen 2 milyon Gazzelinin hayatı tehdit altındayken buradaki mevcut sorunlar, yükselen çığlıklar, kadınların ve çocukların feryadı karşısında dünya kulağını kapatamaz ve sessiz kalamaz” ifadelerini kullandı.

 

Berhum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, büyük bir insani felaketin yaşandığı bugünlerde uluslararası toplumun yeni bir sınavla karşı karşıya olduğuna işaret ederek, “Gazze halkına dayatılan boğucu abluka derhal sona erdirilmeli ve İnsani yaşam koşulları dikkate alınıp ihtiyaç duyulan gereksinimler karşılanmalıdır” şeklinde konuştu.

 

İsrail'in yıllardır uyguladığı ablukayı sürdürerek suç işlediğini ifade eden Berhum, “Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze'ye uygulanan tüm yaptırımları durdurmalıdır. Abluka, insani değerlerden ve ahlak kurallarından uzak bir suçtur” dedi.

 

Hamas'ın Gazze bölgesindeki lideri Yahya Es-Sinvar’ın el-Aksa televizyon kanalında esir takası hakkındaki ifadelerine de değinen Berhum, “Gazze sorumlumuz es-Sinvar’ın esirler konusundaki sözleri Hamas’ın takdire şayan duruşunu ve ahlaki yaklaşımını ortaya koymaktadır” dedi.

 

 İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Gazze Şeridi'ndeki lideri Yahya Es-Sinvar katıldığı televizyon programında, ”Kadın, çocuk ve hasta Filistinli esirlerin serbest bırakılması mukabilinde elimizdeki Siyonist esir askerleri serbest bırakma konusunda ufak bir taviz verebiliriz” ifadelerini kullanmıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.