1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DSÖ: Deksametazon ilacı Covid-19’da ölüm oranını azaltıyor
DSÖ: Deksametazon ilacı Covid-19’da ölüm oranını azaltıyor

DSÖ: Deksametazon ilacı Covid-19’da ölüm oranını azaltıyor

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisinde kullanılan Deksametazon ilacı için, “Bu tedavi, oksijen desteği ya da solunum cihazına ihtiyaç duyan hastalar arasındaki ölüm oranını azaltan ilk uygulama” dedi.

DSÖ, Oxford Üniversitesi uzmanlarının Covid-19 tedavisinde etkili olduğunu savunduğu deksametazon ilacıyla ilgili açıklama yaptı.

Dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgınını bitirmek için ilaç ve aşı çalışmalarında adeta amansız bir yarış sürerken, İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nin çalışması herkese yeni bir umut oldu. Deksametazon isimli ilacın tedavide etkili olduğu haberleri üzerine DSÖ’den ilk açıklama geldi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ilk klinik deneylerin ucuz ve geniş çaplı kullanıma uygun olan deksametazon ilacıyla kritik durumdaki hastaların hayatının kurtarılabileceğini gösterdiğini söyledi.

Ghebreyesus, “Bu tedavi, oksijen desteği ya da solunum cihazına ihtiyaç duyan hastalar arasındaki ölüm oranını azaltan ilk uygulama. Bu mükemmel bir haber. İngiliz hükümetini, Oxford Üniversitesi’ni ve bu hayat kurtaran buluşa katkı sağlayan tüm hastaneleri ve hastaları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kullanımı açıklayacağız

Araştırmacıların kendileriyle paylaştığı sonuçlar ışığında geniş çaplı incelemelere başladıklarını duyuran Ghebreyesus, “Önümüzdeki günlerde ilacın Covid-19’a karşı nasıl ve hangi aşamada kullanılacağına ilişkin klinik değerlendirmelerimizi paylaşacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.