1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DSG yetkilisi: ABD, Rakka operasyonu için 1000 askeri ay sonuna kadar gönderecek
DSG yetkilisi: ABD, Rakka operasyonu için 1000 askeri ay sonuna kadar gönderecek

DSG yetkilisi: ABD, Rakka operasyonu için 1000 askeri ay sonuna kadar gönderecek

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinin IŞİD'den alınması için ABD, 1000 askerini Suriye'ye gönderecek. Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Güçleri'nden (DSG) bir yetkili ABD'nin askerlerini, bu ayın sonuna kadar kendilerinin yanına göndereceklerini ve ağır

A+A-

YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'nden bir yetkili daha önce Washington Post gazetesinin de duyurduğu 1000 ABD askerinin ek kuvvet olarak Suriye'ye gönderilmesi planı ile ilgili olarak Sputnik'e konuştu.

ABD'nin Rakka operasyonu kapsamında bölgeye silah gönderdiğini belirten yetkili,"ABD iki günde bir ağır silah başta olmak üzere bir sürü silahı bölgeye getiriyor. Tanklar, zırhlı araçlar, füzeler, kanaslar ve havan topları ile diğer silahları gönderiyor" ifadelerini kullandı.

Yetkili, "ABD, Rakka operasyonu için 1000 asker gönderme kararı aldı. Bizimle öyle konuştular. Gelecek olan 1000 asker Rakka operasyonu nedeniyle güçlerimize ağır silah eğitimi verecek ve operasyonda güçlerimize danışmanlık hizmeti sağlayacak. Ayrıca operasyonda ağır silah kullanacaklar. Kendileri cephenin birinci kısmında değil ikinci kısmında yer alacaklar. Koalisyon uçaklarıyla koordine içerisinde bulunacaklar" dedi.

RAKKA MERKEZİNE KUZEYDE 4 KM KALDI

DSG yetkililerinden edinilen bilgilere göre Rakka'nın IŞİD'den alınması için yapılan operasyonlara hız verilirken, güçlerin Rakka kent merkezine varmasına kuzeyde 4 kilometre, doğuda 18 kilometre, güneyde ise 10 kilometre kaldı.

ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kobani, Rimelan, Haseke, Hol, Tel Abyad, Şedadi ve Menbiç kentlerinde askeri personeli ve üsleri bulunuyor.

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde binin üzerinde askeri bulunurken, en fazla askeri Menbiç ile Kobani güneyinde tutuyor.

Kaynak:Sputnik

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.