1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DSG: Rakka'ya giden stratejik yolların tümü ele geçirildi
DSG: Rakka'ya giden stratejik yolların tümü ele geçirildi

DSG: Rakka'ya giden stratejik yolların tümü ele geçirildi

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), IŞİD'in 'kalesi' Rakka'ya giden tüm stratejik yollarda kontrol sağlandığını duyurdu.

A+A-

Konuya ilişkin açıklama yapan DSG Sözcüsü Cihan Şêx Ehmed, "IŞİD'in tüm stratejik sevkiyat yollarını kapattık. Deyr Ez-Zor'a açılan Irak'la bağlantı yolunu kapadık ve Rakka'nın doğusunda kontrolü ele aldık. Tabka'ya gerçekleştirilen saldırı ile tüm sevkiyat kanalları kapandı. Ayrıca Rakka ile Tabka ve Rakka ile Şam arasındaki yollar üzerinde kontrolü ele geçirdik" ifadelerini kullandı.

'RAKKA'DA DÖRT BİR YANDAN KUŞATMA ALTINDALAR'

Ehmed, DSG'nin Rakka'nın kuzeyinde savunmaya devam ettiğini belirterek "IŞİD artık güç ve mühimmat ikmali gerçekleştiremeyecek. Rakka'da dört bir yandan kuşatma altına alındılar" dedi. Ehmed'e göre IŞİD militanları Rakka'ya doğru geri çekilirken kentte çatışma çıkarmaya çalışıyor. Bu arada Kürt güçleri de kentte ilerleyişini sürdürüyor.

DSG, Rakka'nın IŞİD'den geri alınmasına yönelik Fırat'ın Gazabı Hamlesi operasyonunun ilk aşamasını Rakka'nın kuzeyinden 5 Kasım 2016 tarihinde, ikinci aşamasını Rakka'nın batısından 10 Aralık 2016 tarihinde, üçüncü aşamasını da 4 Şubat'ta Suluk bölgesinde başlatmıştı. Operasyonun dördüncü aşaması ise geçtiğimiz günlerde başlatılmıştı.

Sputnik

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.