1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DSG: IŞİD, Rakka'da sivillerin kaçış yollarına mayın döşüyor
DSG: IŞİD, Rakka'da sivillerin kaçış yollarına mayın döşüyor

DSG: IŞİD, Rakka'da sivillerin kaçış yollarına mayın döşüyor

Suriye'nin Rakka kentinde Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, örgütün sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı belirtiliyor.

A+A-

YPG'nin de içerisinde yer aldığı DSG yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Rakka'yı IŞİD'den kurtarma operasyonu devam ediyor.

Çatışmalar nedeniyle siviller zor durumda kalırken, IŞİD'in bomba yüklü araçlarla düzenlediği intihar saldırıları ve mayınlı tuzakları nedeniyle çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının hava saldırıları nedeniyle de sivil kayıplar yaşandığı belirtildi.

'SİVİLLER 'KANLI BİR TRAJEDİ' YAŞIYOR'

Uluslararası Af Örgütü, çatışmada yer alan taraflara, Rakka'da mahsur kalan ve 'kanlı bir trajedi' yaşayan sivillerin korunması çağrısında bulundu. 

Af Örgütü, raporunda görgü tanıklarının da ifadelerine yer vererek, IŞİD militanlarının kaçmaya çalışan sivilleri durdurmak için bubi tuzakları kurduğunu, keskin nişancılarla hedef aldığını ve canlı kalkan olarak kullandığını belirtti.

 

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan DSG Basın Sorumlusu Mustafa Balli, "IŞİD sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyor. Sivillerin kaçış yollarına mayınlar ve patlayıcı maddeler yerleştiriyor. Sivillerin geçeceği yollarda mayın çok var. IŞİD kaçmak isteyen sivilleri vuruyor" dedi.

Balli şöyle devam etti:

"Demokratik Suriye Güçleri şimdiye kadar onbinlerce sivili çatışma bölgelerinden kurtarıp güvenli bölgelere yerleştirdi. Güvenli alanlarda onların her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. Sivilleri, sivil meclislere teslim ediyoruz."

DSG, Rakka kentini IŞİD'den kurtarmak için 6 Haziran'da ABD öncülüğündeki koalisyonun hava ve silah desteğiyle operasyon başlatmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.