1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Donald Trump ABD'deki Camileri Kapatmayı Düşünüyor
Donald Trump ABD'deki Camileri Kapatmayı Düşünüyor

Donald Trump ABD'deki Camileri Kapatmayı Düşünüyor

Gelecek yıl yapılacak ABD Başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'den aday adayı olan Donald Trump, ABD'deki camileri kapatmayı düşünüyor.

A+A-

Gelecek yıl yapılacak ABD Başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'den aday adayı olan Donald Trump, Amerika'nın ülkedeki camileri çok iyi izlemesi gerektiğini söyledi. Trump ayrıca bazı camilerin de kapatılması gerektiğini düşündüğünü belirtti.

TRUMP'IN ÖNERİSİNE KARŞI ÇIKILDI

Katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan başkan aday adayının önerisine ise bazı kesimlerden bu durumun ülkenin ibadet özgürlüğüne zarar vereceği gerekçesiyle şiddetle karşı çıkıldı. Trump, Ekim ayında katıldığı bir televizyon programında da camilerin kapatılması konusunu düşündüğünü belirtmişti.

"İNANILMAZ BİR NEFRET VAR"

Programda camilerin kapatılmasının ABD'ye olan nefreti daha da arttırma ihtimali olup olmadığı sorusuna Trump, "Oralarda zaten nefret var. İnanılmaz bir nefret var. İnancın ötesinde bir nefret bu. Kimsenin anlayamayacağı bir şekilde nefret var. Ve bu nefret orada... Bu çok ama çok üzücü bir durum. Tanıdığım bazı muhteşem Müslümanlar var ve onlar da yaşananlardan üzüntü duyuyorlar." cevabını verdi.

"ÇOĞU FİKİR ORADAN ÇIKIYOR"

 Donald Trump, New York City'de camilerin izlenmesine son verilmesinin ise büyük bir hata olduğunu belirtti. Trump, "Camileri gözlemeli ve iyi dinlemelisiniz. Çoğu fikir oradan çıkıyor. Bir zamanlar New York City'deki bütün camiler izlenip, dinleniyormuş. Ancak anladığım belediye başkanı bunu tamamen yasaklamış." dedi.

"UYANIK VE ZEKİ OLMALIYIZ"

Başkan aday adayı, ABD'deki bütün camilerin değil ama bir kısmının kapanması gerektiğini vurgularken, bahsettiği nefreti de az sayıda kişinin taşıdığını ancak bunun çok büyük korku ve yıkımlara neden olduğunu belirtti. Trump, "Neler olduğuna bakın. Bunun bir son bulması lazım. Güçlü olmamız lazım. Uyanık ve zeki olmalıyız." diyerek sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.