1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Domîz Kampı’nda 10 bin çadır sel tehlikesiyle karşı karşıya
Domîz Kampı’nda 10 bin çadır sel tehlikesiyle karşı karşıya

Domîz Kampı’nda 10 bin çadır sel tehlikesiyle karşı karşıya

Domîz Kampı Basın-Yayın Müdürü Salim Seîd, şu ana kadar kampta 117 bin göçmenin adının kayıtlı olduğunu ancak sadece 60 bin kişinin kamp içinde yaşadığını belirterek şöyle konuştu: “Şimdiye kadar Duhok vilayetinde 130 bin Rojavalı göçmen yaşıyor, ancak bi

A+A-

 

 


Domîz Kampı Basın-Yayın Müdürü Salim Seîd, kampla ilgili BasNews’e şu açıklamalarda bulundu: “Domîz Kampı’nda yaklaşık 50 bin kişi derme çatma küçük evlerde ve naylon çadırlarda, 10 bin kişi de çadırlarda yaşıyor ve çadırlarda yaşayanlar sel tehlikesiyle karşı karşıya. Adı kayıtlı 117 bin göçmenden 32 bini fert olarak bulunuyor, diğerleri aile.”
Kampta 16 adet büyük çadırın olduğunu belirten Salim Seîd, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birkaç ay öncesine kadar yeni gelen sığınmacılar, kendilerine bir yer bulunana kadar bu çadırlarda kalıyordu. Ancak şu an sığınmacıların gelişi durduruldu ve söz konusu 16 çadır boş, bunlar kritik zamanlar için boş tutuluyor. Herhangi bir sorun çıkması ya da bir çadırın su kalması halinde, aileler bu büyük çadırlara yerleştirilecek.”
Seîd, ayrıca göçmenler kışın çamur içinde kalmasın diye Kürdistan Bölge hükümetinin Domîz Kampı’ndaki bütün cadde ve yollara asfalt döktüğünü belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.