1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Dizayi: PKK ve PDK-İ'den isteğimiz kimseye saldırı gerekçesi vermesin
Dizayi: PKK ve PDK-İ'den isteğimiz kimseye saldırı gerekçesi vermesin

Dizayi: PKK ve PDK-İ'den isteğimiz kimseye saldırı gerekçesi vermesin

A+A-

Kürdistan Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi,  PKK ve Doğu Kürdistanlı partilerden HDK ile PDK-İ'den İran ve Türkiye'nin Kürdistan Bölgesi'ne saldırması için bir gerekçe yaratmamalarını istedi. 
Yaptığı basın açıklamasında Kerkük halkının güvenliği içinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Dizayi, Kerkük ve bölgedeki halkın can güvenlikleri için ABD'den üçlü koordine kurarak halkın güvenlik tedbirlilerini almalarını talep ettik. Ancak henüz olumlu cevap alamadık ve bölge halkı IŞİD tehdidi altında yaşıyor" dedi..
Kürdistan'ın Türkiye ve İran ile sınır bölgesinde yaşanan sorunlara da vurgu yapan Kürdistan Hükümet Sözcüsü Dizayi, "Sınır bölgesindeki köylerin yeniden inşa çalışmalını ilerletmek istemişiz hep ama PKK ve Rojhilatlı (Doğu Kürdistan) partilerin varlığı nedeninle bu çalışmalar bir türlü verimli olamadı" dedi.
Türkiye ve İran ülkelerine saldırılara gerekçe aramamaları çağrısında bulunan Dizayi, bütün sorunların diyalog yoluyla çözülebileceğini belirti.

"Saldırılara gerekçe..."
İran rejiminin Kürdistan Bölgesi'nden HDK ile PDK-İ üye ve yöneticilerin teslim edilmesi talebinin söz konusu olamayacağının altını çizen Sefin Dizayi, " Her iki Demokrat parti de 80’li yıllarda Baas rejiminin zulmüne karşı ortaya çıkan partilerdir. Bu iki parti de Irak ve Kürdistan topraklarındandır. Ve bu partilerin üye ve kadroları, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHER) tarafından mülteci olarak tanınmıştır. Bunları İran’a teslim etmek söz konusu olamaz" dedi.
Ne olmuştu?
İran, 8 Eylül’de Koye'deki İran-Kürdistan Demokratik Partisi (PDK-I) ve Kürdistan Demokratik Partisi (HDK) karargahlarına düzenlediği saldırıda içinde kadın ve çocuklarında olduğu 16 kişi şehit düşmüş en az 40 kişi de yaralanmıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.