1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Diyarbekir'de İmam-ı Şafii Enstitüsü Kuruluyor
Diyarbekir'de İmam-ı Şafii Enstitüsü Kuruluyor

Diyarbekir'de İmam-ı Şafii Enstitüsü Kuruluyor

Diyarbekir\'de İmam-ı Şafii Enstitüsü kuruluyor. Bu merkezde vaiz ve müftü yetiştirilecek.Kaynak: http://www.haberdiyarbakir.com/ameddiyarbekirde-imam-i-safii-enstitusu-kuruluyor

A+A-

Diyanet personelinin Şafii mezhebini daha iyi anlamaları için bir eğitim uygulanacak. Enstitüdeki çalışmalar ve eğitimler konusunda bölgedeki alimlerden de istifade edilmesi düşünülüyor. Ayrıca bu merkez aracılığıyla Şafii Mezhebine mensup olan Kürd halkının dini ihtiyaçlarının giderilmesi hedefleniyor. Şimdiye kadar Şafiilerle ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmaması, Diyanet bünyesindeki projeyi daha da anlamlı kılıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, Projenin mimarının Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez olduğunu söyledi. Dini yüksek ihtisas merkezi projesinin kurul kararıyla onaylandığını belirten Müftü Erdoğmuş. “Bina TOKİ aracılığıyla yapılacak. Müftülüğümüzün önerisi merkezin adının ‘İmam-ı Şafii Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ olmasıdır. İstanbul nasıl Hanefiliğin merkezi ise Diyarbakır’ın da geçmişten gelen böyle bir özelliği var. Bu şekilde bir talebimiz oldu. Bölgenin ihtiyaçları neyse tüm bu alanlara hizmet edecek bir merkez gibi tasarlanıyor. Burada ağırlıklı olarak Şafiilik mezhebi öğretilecek. Bina yapılıncaya kadar 2014 yılında idareten iki sınıf açarak eğitim ve öğretim yapmayı düşünüyoruz. Çünkü kurul kararı çıktı” dedi.

Kaynak: diyarbakirmuftulugu.gov.tr


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.