1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakırlılar: CHP’ye inanmıyoruz
Diyarbakırlılar: CHP’ye inanmıyoruz

Diyarbakırlılar: CHP’ye inanmıyoruz

A+A-

 

Diyarbakırlılar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) hükümete, “Kürt sorununun çözümü için yapıcı adımlar atalım” söyleminin samimi bulmadıklarını belirtiyor.

 

CHP, 36’ıncı Genel Kurulu’nda tekrar genel başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, TSK’nın Efrin’e yönelik operasyonuna destek verdiklerini ancak askerlerin kent merkezine girmemesi gerektiği açıklamıştı.

 

Rûdaw’a konuşan HDP Ağrı Milletvekili Bedran Öztürk, “Kılıçdaroğlu’nun asker Efrin’e girmesin mesajının özü Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) verdiği desteğe dikkat çekmek içindir, Kürtlere karşı savaşı desteklemedikleri için değil” dedi.

 

CHP’nin resmi devlet ideolojisini temsil ettiğini dile getiren Öztürk, “Hala Kürtlerin yok sayılması üzerine siyaset yapıyorlar. Tekçiliği savunuyorlar. Dün de Kürt sorununun çözümüne karşıydılar bugün de istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Ancak kentteki CHP’li yetkililer, Kürt sorunu için çözüm formülünün CHP’nin elinde olduğunu savunuyor.

 

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Doğrul, “Şunu açıkça belirtmeliyim, Kürt sorunu CHP eliyle çözülecek. Kürtler seçimlerde CHP’yi desteklerse, anadilde eğitim de dahil sorunun çözümü için tüm adımları atacaktır” diye konuştu.

 

Siyasi gözlemciler, Güney Kürdistan’daki bağımsızlık referandumu ve Efrin’e yönelik operasyon nedeniyle CHP’nin daha önce aldığı Kürt oylarının çoğunu kaybetme riski ile karşı karşıya.

 

Rûdaw’a konuşan Diyarbakırlılar, görüşlerini şu sözlerle dile getirdi:

 

Erhan Y.: “CHP’nin siyaseti inandırıcı gelmiyor.”

 

Ercan A.: "Geçmişte Kürtlerin başına gelen her şeyin sorumlusu CHP’dir.”

 

Abdurrahim M.: “Mesele Kürt sorunu olunca hepsi aynı ağızdan konuşuyor, CHP de öyle.”

 

Recep D.: “HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gündeme gelince CHP de AKP ile bir oldu. Bunu unutmayacağız.”

 

CHP son genel seçimlerde Diyarbakır’da yüzde 1.6, Van’da da yüzde 1.5 oy almıştı.

 

 

            

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.